Recept 21. srpna 2015 15:00 Alena Pecháčková

Cukety právě dozrávají. Přinášíme 5 chutných receptů

Cukety | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hodí se do zeleninových salátů, k těstovinám či do bramboráků. Většinou se používá v teplé kuchyni na mnoho způsobů, ale vynikající je i syrová. Má...

Recept 30. července 2015 7:46

Omeleta, zmrzlina i koláč. Co připravit z meruněk?

Meruňkový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sytě oranžové plody meruněk patří mezi nejoblíbenější letní ovoce. Nejsladší kousky dozrávají právě teď. nejen, že obsahují velké množství...

Seriál 28. dubna 2015 6:53

Chřest je v kurzu. Zkuste recepty šéfkuchařů

Chřest | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ačkoli začala chřestová sezona letos opožděně, nyní už si můžete vychutnávat chřest ve velkém. A to nejen na festivalech přímo v Hostíne u Vojkovic...

Seriál 19. března 2015 6:38

Zázračný medvědí česnek. Přinášíme pět jednoduchých tipů

Medvědí česnek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Bývá doporučován při jarních očistných kúrách, snižuje krevní tlak a podporuje...

Recept 3. března 2015 6:31

V sušenkách i marinádě. Přinášíme pět receptů se zázvorem

Zázvor (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Působí jako lék v sychravém počasí, jako koření, když chcete jídlo opravdu ostré i jako afrodiziakum. Čerstvý zázvor má mnoho blahodárných účinků a...

Recept 20. ledna 2015 6:00

Fenykl se hodí k rybě i masu. Podívejte se na 5 jednoduchých receptů

Fenykl (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Často opomíjený fenykl má hned několik přídomků: sladký, boloňský či florentinský. Chutná po pendreku a kromě semínek jej můžete využít i jako...

25. listopadu 2014 15:00

Zařaďte do jídelníčku červenou čočku. Přinášíme 5 receptů

Červená čočka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S červenou čočkou neztratíte tolik času jako s ostatnímu druhy, hotová je skoro v minutě, prodává se totiž bez slupky. Musíte ovšem dávat pozor,...

Recept 17. září 2014 6:08

Podzim s brokolicí. Přinášíme pět jednoduchých receptů

Brokolice - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kyselina listová, vláknina a vitamin C. To jsou hlavní přednosti brokolice. Navíc obsahuje B-karoten, který je známý jako bojovník s nádory....

2. září 2014 7:00

Podzim se blíží. Přinášíme pět jednoduchých receptů z dýně

Dýně (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podzim se blíží a s ním přichází čas dýní. Zelenina, která je hlavním symbolem amerického Halloweenu, se skvěle hodí pro podzimní sychravé dny. Navíc...

Recept 21. srpna 2014 7:10

Zmrzlina, marmeláda i koláč. Přinášíme pět receptů s ostružinami

Ostružiny (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Obsahují minerály a vitamíny, železo a karoten. Dokážou prý zastavit množení rakovinových buněk a pokud potřebujete rychlou energii, určitě si dejte...

19. června 2014 6:00

Sladké jahodové dezerty. Přinášíme pět receptů

Jahody | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jahodová sezona je v plném proudu. Co ze sladkého ovoce připravit? Skvěle se hodí k tvarohu, čokoládě i šlehačce. Pokud letos nebudete zavařovat, ale...

Recept 6. května 2014 6:06

Do salátů i s ořechy. Pět jednoduchých receptů s kozím sýrem

Kozí sýr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hodí se k němu hroznové víno, červená řepa či vlašské ořechy. Kozí sýr je ale lahodný i jen tak. Samotný na čerstvém pečivu. Hodí se do salátů, ale...

Recept 11. dubna 2014 7:00

Začíná chřestová sezona. Přinášíme pět receptů

Chřest (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sezona pravého českého chřestu začíná. Chřest, kterému se lidově říká špargl, má v Česku dlouholetou tradici. Navíc je velice zdravý a chutný, je...

Recept 2. dubna 2014 6:49

Koláč, polévka i saláty. Přinášíme pět nej receptů s cibulí

Cibule (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cibuli používáme při vaření skoro pokaždé - jako základ. Omáčky či guláš si bez ní nedovedeme představit. S cibulí se dají ale připravit i saláty a...

Seriál 26. února 2014 6:20

Opomíjené kdoule. Zkuste 5 receptů z netradičního ovoce

Kdoule. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V syrovém stavu takřka nepoživatelné, po kuchyňské úpravě božské. To jsou kdoule. Tvrdé a silně aromatické plody kdouloně obecné svým tvarem...

Seriál 19. února 2014 6:30

Zahřejte se v zimě. Zkuste 5 receptů z pohanky

Pohanka je všelék i pochoutka. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Všelék a pochoutka. Pohanka je sice často opomíjená, ale jak si jednou najde místo ve vaší kuchyni, už na ni nedáte dopustit. Existuje nespočet...

Recept 11. ledna 2014 7:00

Klasika nezklame: 5 sladkých dobrot s mákem

Zkuste makové klasiky. Makovec nebo lokše s mákem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vylepšete si zimní víkend a po nedělním obědě si dopřejte sladkou vzpomínku na dětství, buchty s mákem jako od babičky. Nebo snad zkusíte makovec? Či...

Doporučujeme 22. prosince 2013 14:00

5 nej bramborových salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů

Přinášíme nejlepší recept na bramborový salát. Vyzkoušejte ho. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Každá rodina má svůj osvědčený recept. My vám přinášíme 5 variací salátů podle...

Recept 14. listopadu 2013 6:00

Podzimní klasika. Zkuste 5 nej receptů z hrušek

Hruška (ilustrační foto). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hrušky jsou v kuchyních hlavní hvězdou podzimu. Můžete je použít do sladkých koláčů a buchet, ale nebojte se experimentovat. Skvěle doplní i slaná...

Seriál 24. září 2013 7:00

Červená řepa oživí vaření. Zkuste pět jednoduchých receptů

Červená řepa. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na červenou řepu se někdy neprávem zapomíná. Přitom lze použít do nejrůznějších pokrmů, je plná vitamínů a dobře se hodí k masu. Je to nejlepší zimní...

Seriál 7. září 2013 7:00

Knedlíky i povidla. Přinášíme pět receptů se švestkami

Švestky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Švestky na zahradách dozrávají a jejich sezona je v plném proudu. Ačkoli nejlépe chutnají čerstvé, dají se použít i v teplé kuchyni. Můžete je...

Seriál 31. srpna 2013 7:00

Co s broskvemi? Přinášíme jednoduché recepty

Broskve (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Broskve patří ke konci léta a nejlépe chutnají čerstvé. Hodí se ale také do marmelád a koláčů. Stejně jako například meruňky mají spousta vitaminů,...

Seriál 1. srpna 2013 7:00

Zmrzlina i knedlíky. Přinášíme pět receptů s malinami

Maliny (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nad čerstvé maliny není, jsou sladké, šťavnaté a krásně voní. Hodí se ale i do koláčů, marmelád, mohou se z nich připravovat přelivy i šťávy. Server...

Seriál 13. července 2013 7:00

Koláč, zmrzlina i šťáva. Zkuste pět receptů z černého rybízu

Černý rybíz  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejen, že obsahuje velké množství vitaminu C, ale také má blahodárné účinky na lidský organismus a řadí se také mezi rostlinné antioxidanty. Server...

Seriál 14. června 2013 7:00

Co s kedlubnou? Přinášíme pět jednoduchých receptů

Kedlubna (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kedlubna je v kuchyni často opomíjená. Ačkoli nejlépe chutná syrová, využijete ji i v teplé kuchyni. Navíc obsahuje velké množství vitaminů a...

Seriál 10. května 2013 7:00

Nedejte na první pohled, smrž chutná výborně. Zkuste 5 NEJ receptů

Smrže. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Houbařská sezona začíná a u cest můžete najít houbu, která sice moc neupoutá svou krásou, zato se ale jedná o gurmánský zážitek. Proto nedejte na...

Seriál 10. dubna 2013 7:00

Čas bylinek. Zkuste pět jednoduchých receptů z řeřichy

Řeřicha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Oblíbená bylinka, která je bohatým zdrojem vitamínů. Řeřicha obsahuje nejen vitamin C, ale také vitamin B1 nebo beta karoten. Posiluje imunitu a...

Seriál 13. března 2013 16:00

Léčivý tuřín. Zkuste 5 jednoduchých receptů

Tuřín - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tuřín má dlouhou historii, pěstovaly ho už starověké národy ve Středomoří. Tato kořenová zelenina se hodí skvěle do teplých salátů, ale i k masu....

Seriál 5. března 2013 7:00

Zkuste 5 receptů z čekanky. Zlepšíte si metabolismus

Čekanka je skvělá, zkuste 5 nej receptů | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čekanka se na jídelních stolech v Česku objevuje velmi zřídka, přitom je to zelenina zdravá a, když je dobře připravena, i velmi chutná. Skvěle se...

Seriál 23. února 2013 7:00

Jak na nejlepší medovník? Přinášíme 5 medových receptů

Med doplní sladká i slaná jídla. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kouzelná surovina, kterou má doma každý. Med má antibakteriální účinky, pomáhá při nachlazení i při hojení ran. V kuchyni je nenahraditelný....

Doporučujeme 16. února 2013 7:00

Křenová pomazánka nebo omáčka. Zkuste 5 nej receptů

Křen (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na výraznou chuť křenu se někdy neprávem zapomíná. I přesto, že je k dostání celoročně a hlavně v zimě je cenným zdrojem vitamínů. V kuchyni se...

Doporučujeme 8. února 2013 7:00

Objevte novou chuť. Zkuste 5 nej receptů z datlí

Datle se mohou stát zajímavým oživením jídel - ilustrační fotografie | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Datle máme většinou spojené jen s nadílkou od Mikuláše, jinak se v českých domácnostech moc často neobjevují. Přitom je to škoda. Svou zajímavou...

Doporučujeme 18. ledna 2013 7:00

Chcete zhubnout? Zkuste černý kořen, přinášíme pět receptů

Černý kořen | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Černý kořen neboli "mord španělský" je málo známá zimní zelenina, přesto stojí za pozornost. Tato velice specifická kořenová zelenina se skvěle hodí...

10. ledna 2013 7:00

Růžičková kapusta překvapí. Přinášíme 5 jednoduchých receptů

Růžičková kapusta (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Růžičková kapusta se hodí nejenom do polévek a k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které vám nezaberou mnoho času, vynikající je i uvařená kapusta...

Doporučujeme 4. ledna 2013 7:00

Celer je opomíjený, přitom skvělý. Zkuste 5 nej receptů

Podívejte se na recepty z celeru | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Celer je neprávem opomíjená zelenina, která přitom svým výrazným aroma dokáže skvěle doplnit maso, polévky i saláty. Celer je také bohatý na vitamíny...

19. srpna 2012 7:00

Lilek vládne středomořské kuchyni. 5 nej receptů

Lilek - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cukety a lilky zaplavily české zahrádky. V takové středomořské kuchyni je tato zelenina nenahraditelná. A většinou stačí jednoduchá úprava - olivový...



Najdete na Lidovky.cz