4. srpna 2010 12:08 PRAHA Martin Nevyhoštěný

Makkoli – korejské víno chudých se stalo hitem asijské mládeže

Makkoli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ještě nedávno znali toto rýžové víno pouze zemědělci na chudém korejském venkově. Nyní ale patří mezi nejpopulárnější nízkoalkoholické nápoje ve...

25. června 2010 11:03 Bedřich Kratochvíl

Čínská vs. Vietnamská kuchyně. Malé pátrání po původu bister

Asijské jarní závitky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co to vlastně jíme v asijských bistrech a restauracích, jichž jsou po celé České republice tisíce? Čínskou kuchyni? Vietnamskou? Nebo něco mezi?

24. dubna 2010 Kristina Šemberová

3 asijské recepty od šéfkuchaře restaurace SaSazu

Asijská kuchyně - recepty.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchaři zpravidla jídlo sami nenakupují, ale objednávají u vybraných dodavatelů. Shahaf Shabtay, izraelský šéfkuchař restaurace SaSaZu, není...

5. dubna 2010 6:30 PRAHA Martin Nevyhoštěný

Korejské kimči – kvašená pochoutka, která je silně návyková

Kimči - tradiční korejská příloha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Křupavé fermentované zelí v nálevu z pálivých chilli papriček – to je kimči, nejznámější zástupce exotické korejské kuchyně. Ačkoliv pikantní chuti...

22. září 2009 14:43

Jak v kuchyni využít citrónovou trávu?

Citrónová tráva. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Indonéský šéfkuchař Ari Munandar vás učí pracovat se surovinami, které používá asijská kuchyně. Tentokrát Ari vysvětlí, co a jak s citrónovou trávou.

15. září 2009 11:39

Jak poznat dobrou rybí omáčku?

Rybí omáčky - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Indonéský šéfkuchař Ari Munandar vás učí pracovat se surovinami, které používá asijská kuchyně. Tentokrát Ari vysvětlí, co a jak s rybí omáčkou.

4. září 2009 10:51 Ari Munandar

Co dělat s rýží ze včerejška

Rýže | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O rýži bych mohl mluvit nekonečně dlouho: o používání nejrůznějších technik pro její přípravu, o tom, proč je lepší jasmínová než indická basmati (je...

3. června 2009 12:08 PRAHA

Vůně upražených semínek koriandru se krásně rozvine

koriandr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Indonéský šéfkuchař Ari Munandar vás učí pracovat se surovinami, které používá asijská kuchyně. Tentokrát ho zaujala petržel východu - koriandr.

27. května 2009 17:31

Sojovka, kterou (ne)znáte

Ari Munandar indonéský šéfkuchař nově otevřené restaurace Zinc v hotelu Hilton Old Town. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Češi mají asijskou kuchyni v oblibě a obchody k její přípravě nabízejí mnoho surovin. Potíž je v tom, že většina z nás je neumí používat. Indonéský...



Najdete na Lidovky.cz