3. března 2012 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Bezmasá kuchyně není
nudná. Zkuste 2 recepty

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Taštičky z nudlového těsta plněné čerstvým sýrem s restovanou zeleninou s houbami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Taštičky z nudlového těsta plněné čerstvým sýrem s restovanou zeleninou s houbami. | foto: Alakarte.cz
Láká vás vegetariánská kuchyně? Během festivalu Vegetfest, který právě probíhá v sedmi pražských restauracích máte možnost ochutnat jídla, při kterých si na maso ani nevzpomenete. Nevěříte? Přinášíme vám malou ochutnávku.

"Nemusíte být zarytými vegetariány, abyste zjistili, že bezmasá jídla jsou chutná a pestrá," lákají na festival jeho organizátoři. Pokud nevěříte, vyzkoušejte tyto dva recepty:

Houbové risotto se špenátovou rolkou z jarního těsta a kozím sýrem

RENOMMÉ RESTAURANT

Budete potřebovat: 100 g žampionů * 100 g Shitake * 50 g sušených hub 200 g arborio rýže * 100 ml bílého vína * 150 g máslo * šalotku (asi 3 kusy) * česnek (2 stroužky) * 0,5 kg špenátu * 4 pláty jarního těsta * 300 g kozího sýra, 50 g parmezánu * sůl, pepř

Postup: Polovinu šalotky a česneku nasekáme najemno, zpěníme na tuku a přidáme špenát, ten orestujeme tak, aby se špenát pouze prohřál, ale nepustil vodu, ochutíme solí a pepřem. Kozí sýr nakrájíme na kostky a smícháme s vychlazeným špenátem, vzniklou směs rozdělíme na 4 díly. Pláty jarního těsta potřeme přepuštěným máslem a poklademe díl špenátové směsi a sbalíme do rolky. Vzniklou rolku pečeme 10minut na 180°C. Zbylou polovinu šalotky a česneku nakrájíme najemno a zpěníme na tuku, přidáme nakrájené žampiony a shitake, zarestujeme spolu s rýží, zalijeme bílým vínem a vývarem, přidáme sušené houby a vaříme dokud rýže nezměkne, na konec přidáme zbylé na kostičky vychladlého máslo a parmezán. Dochutíme solí a pepřem.


Taštičky z nudlového těsta plněné čerstvým sýrem s restovanou zeleninou s houbami

FLUIDUM RESTAURANT

Budete potřebovat: 400 g nudlového těsta * 250 g čerstvého sýra * 2 artyčoky * 1 mrkev * 100 g hlívy ústřičné * 1 tuřín * 100 g čerstvého špenátu * 1 žloutek * 50 g parmazánu * sůl, pepř

Postup: Vyválíme nudlové těsto natenko cca. 1 mm. Polovinu zeleniny mimo špenátu povaříme a nasekáme najemno. Smícháme se žloutkem, čerstvým sýrem a parmazánem, dochutíme solí a pepřem. Z těsta vykrájíme taštičky cca 8x8 cm, naplníme zeleninovou směsí, překryjeme druhou vykrojenou taštičkou a okraje stlačíme k sobě. Dáme do vroucí osolené vody vařit 3-5 min. Druhou část zeleniny pokrájíme na menší kostičky a orestujeme na olivovém oleji do měkka, před podáváním přidáme špenát a přidáme trochu vody. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme nudlové taštičky a přes ně položíme restovanou zeleninu.


Pokud se vám nechce vařit, vyražte přímo do restaurací. Speciální tříchodová menu pořídíte za cenu 290 Kč. Více informací na www.vegetfest.cz

glu, Lidovky.cz
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz