Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Bramborový salát bez kořenové zeleniny podle michelinského kuchaře

Jídlo

  6:10
Se slaninou, zakysanou smetanou a pažitkou. Za to bez kořenové zeleniny. Vyzkoušejte recept michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka z restaurace Field.

Bramborový salát (ilustrační foto) foto: Shutterstock

Recept na bramborový salát bez kořenové zeleniny

  • 500 g ve slupce vařených brambor
  • 80 g slaniny
  • 1 červená cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 4 lžíce kvalitní zakysané smetany
  • 3 lžíce najemno sekané pažitky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme jemně krájenou cibulku, slaninu. Poté přidáme brambory a krátce orestujeme. Přendáme do misky částečně necháme vychladit a poté přidáme zakysanou smetanu, sekanou jarní cibulku a pažitku ochutíme soli, pepřem.

Jaký bramborový salát udělat letos?

Autor: