Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Češi ochutnají další speciál. Masopustní pivo se zeleným pepřem

Jídlo

  9:30
VELKÉ BŘEZNO - Jídlo v období Masopustu budou moci návštěvníci restaurací po celém Česku zapít pepřovým pivem. Je ochuceno extraktem ze zeleného pepře, který prý napomáhá dobrému trávení.

Pivo se zeleným pepřem má pomoci trávit při Masopustu foto: ČTK

Piva vyrobili v pivovaru ve Velké Březně na Ústecku 1500 hektolitrů, prodávat se bude pouze v restauracích, sdělila mluvčí společnosti Heineken Kateřina Eliášová.

Pivo se zeleným pepřem má pomoci trávit při Masopustu

Pivo je uvařené tradiční klasickou technologií z českého sladu a žateckého chmele. Kvasilo v otevřených kádích a dozrávalo v ležáckých tancích při teplotě 2 stupně Celsia a má prý proto hustou smetanovou pěnu a skvělý říz.

"Svoji neobvyklou chuť získává přidáním extraktu ze zeleného pepře, který napomáhá dobrému trávení při bujarém masopustním hodování," tvrdí sládek Petr Hauskrecht.

Heineken podle Eliášové má ve vaření speciálů tradici, loni jich vyrobil pět. V pivovaru Starobrno například Zelené pivo, které se pije na velikonoční Zelený čtvrtek. Dalším loňským speciálem bylo červené Svatojánské pivo z Velkého Března, které se prodávalo u příležitosti oslav letního slunovratu.

Autoři: ,