"Festival nabízí sýry, vína, cidry, klobásky i čerstvou zmrzlinu. Vystavovatelé kladou důraz na čerstvost," řekla za pořadatele Jana Šourková ze společnosti Kazak. Upozornila, že festival navazuje na tradici Francouzského aperitivu, který v minulých letech lákal na francouzské delikatesy na Ovocném trhu.
Lidé mohou ochutnat grilovanou mozarellu, rybí produkty, plněné olivy i další lahůdky, které představuje 27 stánků. Kromě oblíbené produkce z tradičních turistických jihoevropských destinací jsou zastoupeny také arabské či turecké chutě.
Zájemci mohou také potěšit smysly vůní levandulové kosmetiky. "Levandule je zklidňující, příznivě působí na spánek a je vhodná pro koupele i masáže," řekla obchodnice Jana Volfová. Požitek z chutí a vůni doplnila také živá hudba, jazzové koncerty, flamenco a další typické jižní rytmy a styly.
Festival středomořských chutí se letos uskuteční také v Brně od 22. do 25. června.