25. května 2013 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Co vás čeká na Prague food festivalu?
Cukrová vata či degustace vody

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
"Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky a ještě se dozví spoustu zajímavostí," uvedl zakladatel festivalu Pavel Maurer s tím, že cílem je obohatit nejen chuťové pohárky,  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy "Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky a ještě se dozví spoustu zajímavostí," uvedl zakladatel festivalu Pavel Maurer s tím, že cílem je obohatit nejen chuťové pohárky, | foto: MAFRA - Tomáš Krist
PRAHA Srílanské krevetové kari, jelení carpaccio či zákusky zdobené cukrovou vatou mohou ochutnat návštěvníci Prague Food Festivalu, který v pátek v poledne začal v Královské zahradě Pražského hradu.

Kulinářská akce, které se účastní několik desítek šéfkuchařů předních českých restaurací, potrvá do neděle.

Součástí sedmého ročníku festivalu, který se do velké míry soustředí na vzdělávání v oblasti gastronomie, je řada kurzů a workshopů.

Návštěvníci se tak například naučí připravovat sushi nebo uvidí, jak správně ugrilovat kohouta či perličku, ze kterých šéfkuchař Jan Horký bude připravovat steaky.

Jeden z workshopů, který povede šéfkuchař Jiří Štift, se bude soustředit na přípravu asijského pouličního jídla.

Šéfkuchař Marek Fichtner pak hosty zasvětí do zahradního grilování a nabídne rychlokurz cukrářského umění.

V rámci sladkostí je letos atypicky zastoupená i cukrová vata podávaná na špejli i jako součást zákusků zdobených jahodami. "Přemýšlím i o dalších kombinacích, cukrová vata začíná být hit," řekla šéfcukrářka Hotelu Kempinski Hybernská Prague Karolína Kocincová.

Proti loňskému šestému ročníku, který navštívilo přes 18 tisíc lidí, letošní akce nabídne víc míst k sezení včetně relaxační "Piknikové louky". Akce se kromě jídla bude soustředit na nápoje - například se uskuteční degustace vody, nebo kombinace vína s čokoládou.

Lidovky.cz, ČTK
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz