30. listopadu 2015 7:55 NEW YORK

Zdravá čokoláda v pilulkách. Prospívá cévám, ale nechutná

Čokláda a kakaové boby | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tohle by mohla být noční můra Willyho Wonky z filmu Karlík a továrna na čokoládu. Zdravá čokoláda prostá kalorií, ale i příjemné chuti. Navíc v...

9. srpna 2015 7:09

Sezona pralinek se blíží. Baví mě květinové chutě, říká čokolatier Martin Pokorný

Výrobce pralinek Martin Pokorný | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přes léto se vrací k ryze cukrářské práci, peče svatební dorty nebo coby technolog pomáhá v potravinářských firmách. Láskou Martina Pokorného je...

Recept 26. listopadu 2014 6:16

Hit mezi milovníky čokolády. Jak připravit syrovou pochoutku?

Čokláda a kakaové boby | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kvalitní, nejčastěji bio čokoláda zpočátku budila zájem zejména v anglosaských zemích a mezi stoupenci syrové stravy, kteří odmítají tepelné...

19. října 2014 9:09 NEW YORK

Čokoládové trendy roku 2014 - citrón, broskve i zelenina

Čokoláda - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čokoláda lidstvu sladí život už po staletí a mohlo by se zdát, že na této nejoblíbenější sladké pochoutce není co měnit nebo vylepšovat. I čokoláda...

18. září 2013 7:00

Co pomůže v sychravém počasí? Zkuste zázvor, cibuli a čokoládu

Zázvorový čaj. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Prudké změny teplot, deštivé a větrné počasí a nedostatek slunce. S podzimem přichází i bolest v krku, rýma a kašel. To jsou hlavní příznaky...

28. března 2013 14:00 KARLSRUHE

Spor o zlatý obal. Čokoládový zajíc od Lindtu prohrál

Značku Lindt už podle zlatého obalu nepoznáte. Čokoládu do něj mohou balit i další. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S nadcházejícími Velikonocemi skončil v Německu takřka 15letý spor o podobu čokoládového zajíčka mezi švýcarským cukrárenským koncernem Lindt &...

Reportáž 8. března 2013 7:00 BRUGGY Michaela Černá

Jak poznat dobrou čokoládu? Nekřupe, prozrazuje belgický chocolatiér

Představitelka už šesté generace cukrářů, mladá majitelka Sophie. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bruggy jsou městem kanálů, krajek a pralinek. Čokoládovny jsou doslova na každém rohu. V té nejstarší rodina Van Oostů vyrábí belgické pralinky už...

11. února 2013 7:00 BRUSEL

Belgická pošta tiskne známky, které chutnají jako čokoláda

Belgická pošta nabídne známky s chutí a vůní čokolády  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Belgická pošta začala tisknout sérii pěti známek s příchutí a vůní čokolády, jednoho ze symbolů Belgického království.

6. února 2013 7:00

Čokoládou proti mrazu. Roman Paulus přináší recept, který zahřeje

 Na lákavé bábovičky budete potřebovat hlavně kvalitní čokoládu, zbytek surovin je naprostý cukrářský standard: mouka, cukr, máslo a vejce. Teplý fondant skvěle doplní kopeček zmrzliny a trocha ovoce | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejlepší lék na chmury z nekončící zimy? Čokoládový fondant, na první pohled nenápadná bábovička původem z Francie, která vás po zakrojení překvapí...

9. ledna 2013 16:00

Nejsladší místo v Brně? Kavárna Minach s jedinečnou čokoládou

V Minachu horkou čokoládu opravdu umějí. Žádné granko nebo pudink, jaké dostanete v každé druhé kavárně.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejvíc mě na téhle kavárně baví, že tu – tedy, pokud není narváno a máte na výběr – můžete sedět jednou na barové židličce, podruhé na klasické židli...

31. prosince 2012 8:00 TOULOUSE

Chcete zachránit planetu? Jezte čokoládu se cvrčky a červy

Čokoláda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Spotřebitel pociťující odpovědnost k životnímu prostředí může v novém roce učinit něco pro sebe, pro své blízké i pro celou planetu, když si dá...

10. prosince 2012 7:00

Cukrárna roku se odměnila zákazníkům. Novým druhem čokolády

Cukrárna Saint Tropez, speciality. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako poděkování všem, kteří pro ni hlasovali v soutěži o Cukrárnu roku 2012, připravila cukrárna Saint Tropez v centru Prahy lákavé novinky. Blond...

3. prosince 2012 7:00 PRAHA

Čokoládové tyčinky jsou čím dál tím menší, ukázal průzkum

Sušenka s čokoládou- ilustrační | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čokoládové výrobky v českých obchodech zmenšily za posledních pět let svou hmotnost v průměru o sedm procent. Vyplývá to z výsledků dlouhodobého...

1. prosince 2012 7:00 OLOMOUC

Cukrárny a čokoláda. Muzeum v Olomouci provoněly sladkosti

Vlastivědné muzeum v Olomouci představilo výstavu o historii cukrářství a cukrovinek. Výstava se rovněž zaměřuje na cukrárny a továrny na výrobu cukrovinek a čokolády v Olomouci v období první republiky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Perníkové či bonbonové městečko, marcipánové cukrovinky a další sladké dobroty mohou ode dneška obdivovat návštěvníci Vlastivědného muzea v Olomouci...

26. října 2012 7:00 KYJEV

Ukrajinští voliči dostávají čokoládu, kola i jehňata

Komunisté, současní spojenci prezidentovy strany, mají v celostátním měřítku podporu deseti procent lidí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nabízejí peníze, čokoládu, kola a dokonce i jehňata: kandidáti nedělních parlamentních voleb na Ukrajině se předhánějí v dárcích, aby si koupili...

Doporučujeme 20. října 2012 7:00 Gabriela Kolinová (Lukáčová)

Koňak pijí i mladí. Třeba s čokoládou, říkají majitelé nejlepšího baru

Sommeliéři a majitelé vítězného baru U staré studny. Tomáš Kratochvíl a Tereza Křivinková.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pití koňaku není jen záležitostí znalců. Majitelé a sommeliéři nejlepšího českého cognac & wine baru U staré studny Tomáš Kratochvíl a Tereza...

19. října 2012 22:41

Prohlédněte si nejkrásnější továrnu na čokoládu

Čokoláda - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podívejte se zblízka na největší a zároveň nejkrásnější továrnu na čokoládu na světě. Budova je původem starý mlýn na řece Marně nedaleko Paříže....

7. září 2012 7:00 TÁBOR

Historie čokolády a marcipánu v centru Tábora

Lidé čokoládu jedí a pijí již mnoho desetiletí. Dobové obaly připomenou návštěvníkům staré časy. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V historickém centru Tábora otevřeli nové Muzeum čokolády a marcipánu. Je největší svého druhu v Česku a jedno z největších v Evropě. Vzniklo ve...

4. srpna 2012 7:00 MEXIKO

Mayové možná používali čokoládu jako koření

Čokoláda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pozůstatky 2500 let staré čokolády našli archeologové na mexickém poloostrově Yucatán. Nález je pozoruhodný tím, že stopy po čokoládě byly na talíři,...