12. listopadu 2016 7:15

Čokoládovo-mandlový dort s blumami. Dekadentní pochoutka

Čokoládovo-mandlový dort s blumami. Téměř dekadentní spojení. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Švestky zrají na konci srpna, my si však můžeme úrodu jejich příbuzných blum dopřát ještě v listopadu. Ano, jsou z jižních krajin, ze Španělska a...

Recept 29. dubna 2016 6:00 BLED Magdalena Slezáková

Kremšnita: magie křehkého těsta a sametového krému z úpatí slovinských hor

Vanilkový krém, šlehačka a křupavé listové těsto. Slavnou kremšnitu připravují... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pocukrovaná vrstva zlatého listového těsta křupne pod lžičkou, aby odhalila nadýchanou šlehačku a pod ní skryté vanilkové nebe. Existují stovky...

30. prosince 2015 5:00 CURYCH

Rozteklá čokoláda v létě? Díky švýcarskému výrobci to bude brzy minulost

Čokoláda by se už neměla v teplu roztékat. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ať už je zabalená v lesklém papíru, ve tvaru vánoční dekorace nebo má podobu obyčejné tabulky, prodej luxusní čokolády v teplém počasí je problém....

1. října 2015 6:10 VELKÉ KARLOVICE (VSETÍNSKO)

V Karlovicích vrcholí přípravy na gastrofestival, pekaři pečou stovky frgálů

Soutěž o nejlepší valašský frgál (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku vrcholí přípravy na víkendový Karlovský gastrofestival. Kuchaři například ve středu začali péct frgály, tradiční...

10. srpna 2015 6:00 PAŘÍŽ

Výmluvy netřeba. Černá čokoláda je elixír mládí, co zahání stres a smutek

Čokláda a kakaové boby | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je čokoláda lepší než botox? Jestliže je černá, je rozhodně jakýmsi elixírem přirozeného mládí. Britští vědci nedávno dokonce vymysleli recept, kdy...

23. listopadu 2014 6:00 SRNÍ (KLATOVSKO)

Královna marmelád má rekord: na Šumavě vyrobila tu největší

Marmeláda z 50 kilogramů citronů, 50 kilogramů cukru a 20 litrů šampaňského | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Z 50 kilogramů citronů, 50 kilogramů cukru a 20 litrů šampaňského vyrobila v Srní na Šumavě podnikatelka Blanka Milfaitová největší marmeládu na...

Doporučujeme 17. března 2014 6:00

Návykové tiramisu. Roman Paulus poradí, jak na něj

Pro přípravu italského tiramisu je třeba sáhnout po správných surovinách - základem je mascarpone, cukrářské piškoty, vejce a espresso. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italské tiramisu je mimořádně jemný a velmi lahodný dezert, kterým zabodujete u rodinného oběda i romantické večeře při svíčkách. Jak na něj, na co...

6. ledna 2014 7:00 PALERMO

Sicílie se chlubí tradiční zmrzlinou. Vznikla díky ledu z Etny

Kam na nejlepší zmrzlinu? Poradí vám šéfkuchaři. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Obyvatelé Sicílie se pyšní tím, že světu přinesli zmrzlinu. Historie jim sice s definitivní platností vynález této mražené pochoutky možná nepřiřkne,...

Recept 9. října 2013 7:00 Eliška Bramborová

Harlekýn jako z cukrárny? Vyzkoušeli jsme pro vás recept

Dort Harlekýn | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Intenzivní chuť čokolády a šlehačky. To je Harlekýn. Nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou omamně voní a rozplývá se na jazyku. Server Lidovky.cz pro...

4. srpna 2013 7:00

Ochlaďte se domácím sorbetem. Přinášíme několik tipů

Sorbet má méně kalorií než smetanová zmrzlina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedra jsou zpět a s nimi i náš další tip, jak se doma osvěžit. Vyrobte si slaďoučký ovocný sorbet! Server Lidovky.cz vám přináší tři recepty na...

Recept 2. srpna 2013 7:00 Eliška Bramborová

Nechcete v horku zapínat troubu? Vyrobte si dezert bez pečení

Italský lahodný dezert tiramisu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Udělat si dezert lze i bez pečení. Vždyť komu by se chtěla zapínat v tom horku ještě trouba. Pochutnáte si na něm a krásně vás osvěží. Server...

Seriál 28. března 2013 7:00

Kristovo ovoce. Maracuja se hodí do salátů i dezertů

Maracuja neboli mučenka jedlá | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Maracuja se nejčastěji přidává do džusů, aby zvýraznila chuť, můžete z ní ale udělat i skvělou marmeládu a velmi chutná je syrová. Někomu ale mohou...

Seriál 15. února 2013 7:00

Papája je nejlepší čerstvá. Hodí se i do dezertů a džemů

Papája | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Papája je nejen vynikající, ale také léčivá. Díky zajímavé melounové chuti její obliba v Česku roste. Vedle ananasu a manga patří mezi tři...

17. srpna 2012 7:00

Ovocné dezerty na léto. Tři recepty od šéfkuchařů

Čokoládový cheesecake s jahodami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ovocný sorbet v horkých dnech osvěží, čokoládový cheesecake a jahodové knedlíky neurazí. Tady jsou tři recepty na jednoduché dezerty od šéfkuchařů...