Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

K čemu je dobrá hvězdička od Michelina

Po měsících spekulací místních gastronomů se tento týden potvrdilo, že jedné restauraci v České republice se opravdu podařilo získat nejžádanější ocenění kulinářského světa: oficiální uznání průvodce Michelin v podobě hvězdičky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paul

14. 3. 2008 6:14
It sucks!

Don't give a shit about stars! It's overpriced, more expensive-less you get on plate! Don't waste your Kc, it sucks!

0 0
možnosti

espressosmlekem@seznam.cz

13. 3. 2008 22:40
kulinářské ISO

Má Vaše kuchyně ten správný rozměr a barvu stěn?Ceníte si svého hrnce nad jiné a znáte jeho životopis? Jste schopni nakrájet cibulku na tak tenké plátky, že přecedí olivový olej a "bůhvícodalšího"?Zapnete návštěvě jednou rukou kávovar,druhou odložíte kabát,jazykem zujete boty,příjemně se usmějete a nabídnoute aperitiv?Pokud bydlíte v prvním patře a uznáte že máte dost drzosti si kolemjdoucím říct z okna za svůj štrůdlo 130,- Kč za kousek, tak jste na nejlepší cestě ji získat taky:-P

0 0
možnosti

mmf pro košer ain/sele

13. 3. 2008 22:40
asi takhle

když píchnete michelinku a máte hvězdičku , tak dojedete k nejbližšímu pneuservisu  po ráfku a ono se mu nyšt nestané . Každý z nás na to jednou dojede . orevuár hvězdičko R^:-)R^

0 0
možnosti

Magor Milda

13. 3. 2008 21:39
Škoda jenom, že ty dnešní restaurace v Čechách

buď soutěží o počet návštěvníků tím, že nabízí menu za 59 Kč, nebo chtějí vydělat nekřesťanskými cenami.

V obou případech se však kuchařovo vzdělání nezapře, začínal v závodní jídelně.

Opravdu perfektní, do měkka udělanou vepřovou s knedlíkem a zelím jak se patří dostanete dnes už jenom v Regenu nebo Zwieselu v Bavorsku. Zejména tam dostanete na talíř neočekávané kusy masa, žádné výpečky.

Za druhé, když už mluvím o Bavorsku, ke každému jídlu tam patří salát a to opravdu pořádný, ne to, čemu se říká v kantýně obloha.

Několik českých restaurací, třeba v Hartmanicích, nebo Divišově u Sušice, bývalo před nějakou dobou nadějných. Majitelé však své lokály předali pražským podnikatelům, tím ta naděje skončila, závodní jídelny za neskutečné ceny už zákazníky nenajdou. Na cestě mezi Železnou Rudou a Prahou nenajdete restauraci, kterou byste mohli pochválit.>-

0 0
možnosti

VAGGINA

13. 3. 2008 17:45
Andrea je klasa, je dobře že ji nedostal ten buk Ramsay

to je košte první třídyRv

0 0
možnosti

Jiri

13. 3. 2008 16:57
Kvůli čemu ale celý ten poprask vlastně je?

Pro penize.

0 0
možnosti

pan L

13. 3. 2008 15:16
K čemu?

No přece k hovnu... ;-D

0 0
možnosti

Radoš Trdlikát

13. 3. 2008 15:13
Hmmm

Promiňte mi ten slovník, ale blb, který upřednostní jakkoli chutný gábl před památkami, přírodou či kulturním zážitkem, si zaslouží sedět na zadku doma v luxusní restauraci a cpát si nácka bramborou za 200,- Euro. Kam to povyšujeme tělesné potřeby, ať už je titulujeme jak chceme??? Je opravdu nutností jen se cpát a tlachat o tom, že  "tam a tam už nepojedu, nemají tam dost luxusní žrádlo???"

PS.: Autor tohoto příspěvku má rád dobré jídlo a pití i kulturní prostředí.....

0 0
možnosti

humr

13. 3. 2008 18:10
Re: Hmmm

Prominte, ale nemáte pravdu. Nejde o to spát si nácka, ani nejde jen o tělesnou potřebu. Je to daleko hlubší a spojený s kulturou, kultivovaností a civilizací té které společnosti. Nechci dělat chytrýho, ale pokuste se oprostit od českého pohledu na jídlo jako na "žrádlo" - nebo lépe porovnejte české: "Jím proto abych žil" od např franc: "žiji proto abych jedl".

A co se týká "luxusu" jídla je to také jinak. Ne exotika ale tamější produkty.

A blb dle vašeho obdivuje stejnou měrou stavby a tamější architekturu jako tamější gastronomii, vše je dílem člověka a ke všemu se musí dospět a není v tom rozdíl, obé vznikalo civilizací.

PS: jakmile slyším že má rád dobré jídlo a pití tak hned mám podezření . . . .: ) )

0 0
možnosti

Jaromir

13. 3. 2008 13:00
K čemu je dobrá hvězdička od Michelina

Brasserie M a Le Terroir - muze mi nekdo kdo opravdu ovlada Francouzstinu vysvetlit semantiku tohoto jmena?

0 0
možnosti