Diskuze
K čemu je dobrá hvězdička od Michelina
Děkujeme za pochopení.
Paul
It sucks!
Don't give a shit about stars! It's overpriced, more expensive-less you get on plate! Don't waste your Kc, it sucks!
espressosmlekem@seznam.cz
kulinářské ISO
Má Vaše kuchyně ten správný rozměr a barvu stěn?Ceníte si svého hrnce nad jiné a znáte jeho životopis? Jste schopni nakrájet cibulku na tak tenké plátky, že přecedí olivový olej a "bůhvícodalšího"?Zapnete návštěvě jednou rukou kávovar,druhou odložíte kabát,jazykem zujete boty,příjemně se usmějete a nabídnoute aperitiv?Pokud bydlíte v prvním patře a uznáte že máte dost drzosti si kolemjdoucím říct z okna za svůj štrůdlo 130,- Kč za kousek, tak jste na nejlepší cestě ji získat taky
mmf pro košer ain/sele
asi takhle
když píchnete michelinku a máte hvězdičku , tak dojedete k nejbližšímu pneuservisu po ráfku a ono se mu nyšt nestané . Každý z nás na to jednou dojede . orevuár hvězdičko
Magor Milda
Škoda jenom, že ty dnešní restaurace v Čechách
buď soutěží o počet návštěvníků tím, že nabízí menu za 59 Kč, nebo chtějí vydělat nekřesťanskými cenami.
V obou případech se však kuchařovo vzdělání nezapře, začínal v závodní jídelně.
Opravdu perfektní, do měkka udělanou vepřovou s knedlíkem a zelím jak se patří dostanete dnes už jenom v Regenu nebo Zwieselu v Bavorsku. Zejména tam dostanete na talíř neočekávané kusy masa, žádné výpečky.
Za druhé, když už mluvím o Bavorsku, ke každému jídlu tam patří salát a to opravdu pořádný, ne to, čemu se říká v kantýně obloha.
Několik českých restaurací, třeba v Hartmanicích, nebo Divišově u Sušice, bývalo před nějakou dobou nadějných. Majitelé však své lokály předali pražským podnikatelům, tím ta naděje skončila, závodní jídelny za neskutečné ceny už zákazníky nenajdou. Na cestě mezi Železnou Rudou a Prahou nenajdete restauraci, kterou byste mohli pochválit.
VAGGINA
Andrea je klasa, je dobře že ji nedostal ten buk Ramsay
to je košte první třídy
Radoš Trdlikát
Hmmm
Promiňte mi ten slovník, ale blb, který upřednostní jakkoli chutný gábl před památkami, přírodou či kulturním zážitkem, si zaslouží sedět na zadku doma v luxusní restauraci a cpát si nácka bramborou za 200,- Euro. Kam to povyšujeme tělesné potřeby, ať už je titulujeme jak chceme??? Je opravdu nutností jen se cpát a tlachat o tom, že "tam a tam už nepojedu, nemají tam dost luxusní žrádlo???"
PS.: Autor tohoto příspěvku má rád dobré jídlo a pití i kulturní prostředí.....
humr
Re: Hmmm
Prominte, ale nemáte pravdu. Nejde o to spát si nácka, ani nejde jen o tělesnou potřebu. Je to daleko hlubší a spojený s kulturou, kultivovaností a civilizací té které společnosti. Nechci dělat chytrýho, ale pokuste se oprostit od českého pohledu na jídlo jako na "žrádlo" - nebo lépe porovnejte české: "Jím proto abych žil" od např franc: "žiji proto abych jedl".
A co se týká "luxusu" jídla je to také jinak. Ne exotika ale tamější produkty.
A blb dle vašeho obdivuje stejnou měrou stavby a tamější architekturu jako tamější gastronomii, vše je dílem člověka a ke všemu se musí dospět a není v tom rozdíl, obé vznikalo civilizací.
PS: jakmile slyším že má rád dobré jídlo a pití tak hned mám podezření . . . .: ) )
Jaromir
K čemu je dobrá hvězdička od Michelina
Brasserie M a Le Terroir - muze mi nekdo kdo opravdu ovlada Francouzstinu vysvetlit semantiku tohoto jmena?