Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Czech Pils, bitte

Už je to tady. Stejně jako si vymohli Francouzi, že šampaňské je pouze nápoj z kraje Champagne, zatímco jinde mohou vyrábět nanejvýš sekt, Praha si prosadila ochranné označení České pivo, Czech Beer. Úspěch, pomyslíme-li si, že podobnou geografickou výlučnost má zajištěnu jen pivo bavorské. Jde však o nějaký zásadní posun, ba vítězství? To už je jiná otázka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hugo Vavrečka

31. 7. 2008 21:57
To co se zde vydává

a prodává v lahvích jako plzeňský Prazdroj jsou patoky, které se nedají pít, o ceně ani nemluvě. Hamba našim politikům, kteří tento náš pivní poklad prodali do JAR.

0 0
možnosti

KFP

30. 7. 2008 14:16
České pivo

Minimálně v Německu a Polsku jsem zaznamenal něco, co se jmenovalo přímo České pivo, bylo to v PET lahvi a stálo to velmi málo...

0 0
možnosti

Banjo

30. 7. 2008 12:41
Bohemia hop

Nojo, tak to oni Ramones zpívali v jedné písničce o chmelu z Kréty  (Cretin hop).

Já vím že ne... Ale nějak se mi to vybavilo, když jsem četl to Bohemia hop. ;-)

0 0
možnosti

liberál

30. 7. 2008 11:45
PIVO

Hm... začínám se zlobit a to stále více... nápoj můj i mých předků je znehodnocen... tak tedy co je české??? Budvar - ANO, Svijany - ANO, Bernard - ANO... Plzeň - NE:-(Rv

0 0
možnosti

xf

30. 7. 2008 12:48
Re: PIVO

Bernard už ne. Svijany už ne.

Mimochodem, kvalita šla dolů. U obou.

0 0
možnosti

Uhuhu

30. 7. 2008 10:37
České pivo je z ječmenného sladu a chmele, z vody

z vlastní studny pivovaru, ne jako eurochcanky z extraktů a vodárensky upravené povrchové vody z řeky !

0 0
možnosti

Corn

30. 7. 2008 9:51
Jen se posmívejte pane Petráčku

Pane Petráčku, píšete (jako ostatně valná většina pisálků v novinách) o něčem čemu vůbec nerozumíte. Značka České pivo má uchránit tradiční postupy výroby  piva (dolní kvašení atd...), které zaručují kvalitu a chuť piva na kterou je našinec zvyklý, a která je i oceňována ve světě. Přihlouplé pošklebování vás brzy přejde, až všechny malé pivovary zkrachují, nebo je převezmou giganti produkující eurobřečku. Jen tak na okraj, ochutnal jste v poslední době Radegast? Co z kdysi obstojného piva dokázal "vyrobit" majitel Plzeňského prazdroje...

0 0
možnosti

lepep

30. 7. 2008 11:24
Trepes nezmysli,..

Prazdroj tvrdi, ze plzen vyrobena v rusku a v cechach je uplne ta ista plzen, z tych istych surovin, rovnakou metodou. lenze ta ruska nie je czech beer a ta ceska je, tak kde je teda pravda, ked je to to iste pivo. giganti, ktori maju cca 90 percent ceskeho trhu toto oznacenie pouzivat nebudu, pretoze by tym vlastne tvrdili, ze kozel vyrobeny na slovensku nie je rovnaky ako ten z popovic. V kazdom pripade su to vsetko eurochcanky. Bernard forever.

0 0
možnosti

ix

30. 7. 2008 9:40
České pivo je opravdu vzácnost....

... myslíme si, že ho pijeme, ale pijeme většinou jen Europiva, jejichž výroba je od tradičního českého piva hodně daleko. Takže až si necháte natočit Prazdroj nebo Radegast...zeptejte se, jestli náhodou nejsou z Polska, Maďarska, Slovenska.... PS moderní velkovýroba těchto eurobírů spočívá v naředění vyrobeného základu vodou na požadovaný stupeň...Mňam...:-(

0 0
možnosti