Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Eidam vrací úder

Může za to parmská šunka. Ta byla (jistěže ne jediným) důvodem neúspěchu jednání o globální liberalizaci obchodu, které definitivně krachlo minulý týden. Italové trvali na tom, že jméno šunky musí být mezinárodně chráněno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

milkom

9. 8. 2008 9:03
Nádherný příklad

potvrzuje do písmene teorii - byrokrat si vždycky svoji práci najde, když ne - tak si nějakou vyrobí...

0 0
možnosti

Ale

9. 8. 2008 0:50
Jeste ze ten Hubeny Taveny

je bez problemu.

0 0
možnosti

JohnDoe

8. 8. 2008 16:14
Musím

toho přiblblého europoslance zklamat, smažák mají, považte, také v Bulharsku a

výborný! Dělají ho z ovčího nebo kravského sýra Kaškaval, což byl ještě do nedávna jediný tvrdý sýr  zde k dostání. Ovšem Kaškaval resp. Kačkavali je též k dostání v Chorvatsku, Srbsku a moc bych za to nedal, že i v Turecku a podle názvu soudě jeho původ lze hledat někde v regionu někdejší bájné Kolchidy....

0 0
možnosti

Ferda

8. 8. 2008 19:29
Re: Musím

Kaškaval je původem italský sýr.

0 0
možnosti

Kulhající srnka

8. 8. 2008 16:01
...chlapci a devcata mejte radi prasatka...

Volby se blíží a témata jsou vyčerpaná...;-D

0 0
možnosti

Lojza z paseky

8. 8. 2008 14:05
Teda, já vám povím

Kdyby to nebylo k pláči, tak je to ke smíchu. Za tohle berou europoslanci 14.000 jůro plus další prebendy.

Zvolte mne europoslancem. Budu obhajovat hrdý název české lejno. Má nezaměnitelný tvar, odér a žádný Holanďan či Němec není schopen něco podobného vyprodukovat.

Pánbůh s námi a zlý pryč s tou ......ou EU.

0 0
možnosti

Michal

8. 8. 2008 13:43
A co bude s

francouzskými bramborami, španělským ptáčkem, srbským žebírkem, anglickou slaninou či bavorskými vdolečky? Bez anglického humoru to bude španělská vesnice či turecké hospodářství. Sodoma Gomora!

0 0
možnosti

cb

8. 8. 2008 14:02
Re: A co bude s

Jedna Americanka se me ptala, co to jsou by americke brambory.

0 0
možnosti

kverulant

8. 8. 2008 11:03
Eidam

Po neuvěřitelně dlouhé době konečně inteligentní příspěvek. Není co dodat;-)

0 0
možnosti

AAA

8. 8. 2008 10:33
Jojo, uz francouzsky prezident

nam prece "decentne" naznacil ze nas ukol v Unii je drzet hubu a krok. Pak Weiss je zrejme velkym zastancem teto myslenky...

0 0
možnosti

Ferda

8. 8. 2008 13:21
Re: Jojo, uz francouzsky prezident

Má to ovšem ještě jednu rovinu:

Je obrovský velký rozdíl mezi italským, holandským a francouzským jídlem na jedné straně a českými blivajzy na straně druhé.

Zatímco Západoevropané skutečně produjují výborné a kvalitní MÍSTNÍ speciality, které si možná zaslouží podobnou ochranu, tak Češi prostě NIC takového nevyrábějí - výrobci toho nejsou schopni a sprostý lid si vystačí s nejpodřadnějšími sračkami k jidlu, hlavně že je to levné.

Když by Holanďan viděl a ochutal to, co se v Česku prodává pod názvem Eidam, tak by se poblil a následně nám nutně vyhlásil válku.

Jesli si AAA myslí, že "český smažák" je něco hodné ochrany EU tak je opravdový kretén. Smažák je tak leda česká ostuda.

0 0
možnosti

Harpyje

8. 8. 2008 10:30
Eidam a Worcester

Eidam je především zbastardizované jméno holandského města. Asi tak jako česká výslovnost slova Worcester.

0 0
možnosti

slon75

8. 8. 2008 11:03
Re: Eidam a Worcester

Ale Harpyje, vždyť na tom není nic divného, že se jména míst a předmětů deformují do podoby blízké domácímu jazyku ;-) A divnotvaru "zbastardizované" se u tak vzdělané dámy docela dvím.

0 0
možnosti

Anubis

8. 8. 2008 10:27
Podpora nacionalistických argumentů

Vídeňský řízek není že je z vídně, ale protože se smaží dle postupu původně pouzívaným nejčastěji ve Vídni a je mi jedno že to bylo v maďarské restauraci, kterou vedl čech co měl za manželku srbskou ženu a ta to viděla u italské babičky, původem z řecka odkud se Soluně přišel Cyrila a Metoděj. Uf.... asi mě taky hráblo jak tomu europoslanci :-D:-D:-D:-D, ale říct jsem to musel.

0 0
možnosti