Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Video: Připravte si vlastní majonézu

Vyzkoušejte si, jak je snadné udělat pravou domácí majonézu do tří minut. V našem videu s Hankou Michopulu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hanyka

24. 3. 2009 16:47
Hanko jste úžasná

Dobrý den, jen bych chtěla Hance Michopulu říci, že se mi Vaše videa moc líbí, Vaše praktické rady jsou tak jednoduché přesné a jasně vyřčené, oceňuji i kameru, jak detaily snímá. Je to přesně můj styl a moc se mi to líbí. Poslední dobou jsem se na domácí majolku chtěla zeptat babičky ale Váš popis byl detailní a kompletní. Stejně mne nadchly recepty z červené řepy (maso už léta nekonzumuju, tak ta řepa je pro mne v jídle hnedle svou zemitostí moc důležitá). Jen by mne zajímalo Vaše příjmení. Michopulu. Odkud to je? Vaši předci, po kterých jste zdědila cit pro chuťě nebo manžel? Mějte se krásně a těším se na další videa i ČLÁNKY o kvalitní jednoduché a úžasné stravě. H.

0 0
možnosti

danzero

1. 3. 2009 13:19
Rychlá majonéza

Do mixeru s EMULGAČNÍM KOLEČKEM - ne s noži - vložíme potřebný počet CELÝCH vajec (pokud možno pokojové teploty, ale není podmínkou). Přidáme vybraný olej v množství 200 - 250ml na jedno vejce rychlostí asi 20ml za sekundu (i rychleji - po vyzkoušení). V konečné fázi musíme míchání pomoci gumovou stěrkou. Dále postupujeme podle svých folklorních zvyklostí. Tímto způsobem se mi ještě nepodařilo nepřipravit majonézu na první pokus a to po hodně dlouhou dobu.

0 0
možnosti

danzero

2. 3. 2009 13:33
Re: Rychlá majonéza

Pardon, samozřejmě bez skořápky.

0 0
možnosti

silvatax

22. 2. 2009 0:13
Majonéza se srazí,

když ten olej přiléváme prudce. Nicméně sražená majonéza se  dá ještě napravit, do sraženiny vmícháme lžíci teplé vody, přimícháme žloutek a za stálého míchání postupně přiléváme olej, jako bychom vyráběli majonézu od začátku.

0 0
možnosti

ABC

20. 2. 2009 10:17
Všem, co kritizují češtinu a recepty paní Hany,

bych doporučila podívat se alespoň 5 minut na "kuchaře" Babicu na Nově. Ve srovnání s ním je paní Hana kulinářský i lingvistický génius. ;-)

0 0
možnosti

Jana

16. 2. 2009 16:07
čeština a majonéza

Dobrý den. Naprosto souhlasím s panem Pavlem. Čeština ve Vašem příspěvku je opravdu hrozná, nejen nespisovná, ale i gramaticky nesprávná. Dále bych chtěla upozornit, že arašídový olej vyvolává těžké alergické reakce u mnoha lidí. Olivový olej zase může být pro mnohé chuťovým zklamáním. Je příliš aromatický a na přípravu běžné majonézy, která by měla mít neutrální chuť, tak jak ji známe v české kuchyni, tedy není nejvhodnější. Proto používám nejraději slunečnicový olej. Zdravi, Jana

0 0
možnosti

Ferenz

20. 2. 2009 8:17
Re: čeština a majonéza

To, že milá Jano znáte majonézu z české kuchyně, je fajn, ale je to francouzská omáčka, tradičně připravovaná právě z oleje olivového. Její chuť má být výrazná a majonéza voňavá - ne česky nedomrlá, jak se kvůli neblahé tradici našich ubohých vajec a rafinovaného oleje domníváte. Používejte dobrý panenský olivový olej pravidelně a jeho chuť pro vás přestane být zklamáním.

0 0
možnosti

pavel k

7. 2. 2009 8:39
čeětina

dobrý den - prosím - kdyby ta Vaše čeština byla spisovnější, určitě by stoupla úrověň Vašeho přízpěvku

s pozdravem Pavel

0 0
možnosti

gurmán

7. 2. 2009 17:37
Re: čeětina

Ty jsi zase moc chytrej. Nejspíš se tím majonéza schutní.

0 0
možnosti

V. Hoffman

7. 2. 2009 1:01
To video je

zavadzajuce, tri minuty trva mozno zaklad, pokial toho clovek potrebuje trochu viac, je to robota aspon na 15-20 minut a skazit sa to da aj v dost pokrocilych fazach, staci aby usla ruka s olejom.  Ocet na riedenie je zaujimave prekvapenie, ja vacsinou pouzivam citron, ale uplne optimalna je limetka. Je to trochu robota, ale kupovana majoneza sa nechyta.:-)

0 0
možnosti

amikocehun

7. 2. 2009 0:55
kvalitni tataraky bozska dobrota

Jiste je v mnoha mistech delan tatarak a tedy uzivaji se syrove zloutky.

Pokud je to v dobrem podniku ktery dba na zdroj vajec...pak je to nebezpeci minimalni az zadne.A Whisky Bar v Brne je pripravuje primo bozske.Dobrou chut!! Mimochodem pri typicke americke snidani si nekolik desitek milionu lidi denne objedna vejce "easy", tedy s tekutym zloutkem

a nejak nam to tu neumira z vajec. Soucasna zdejsi epidemie salmonely je z

infikovaneho peanut butter...a to ma duvod kriminalni nezodpovednost vyrobce necistotou.Dobra domaci majoneza je odmenou za praci kterou vyzaduje misto jen uzivani rozslehaneho oleje a vody ze sklenice.Proto taky dnesni salaty...a to zvlast rybi....nemaji zdaleka tak dobrou chut jako za komousu...ovsem tenkrat opravdu slo o zivot kdyz se varka "nepovedla".

0 0
možnosti

Jovo Miks

6. 2. 2009 16:51
Vydrzte,je to tezke bojovat s Hellmany

Tesi me, ze LN zacinaji radit racionalne. Normalni majoneza je presne to, co nam chybi.Zabelene sr..ky z Plusu se s doma vyrobenou majonezou nedaji srovnavat.Vareni je hobby, pan Veleba zaslzi, ale tudy cesta opravdu vede.

0 0
možnosti

václav

6. 2. 2009 14:38
Salmonela

Mám chuť zažalovat Vaší taky kuchařku pro šíření salmonely!

Ta trocha octa nemůže zárodky salmonely zničit!!!

Každý am .kuchař ví ,že salmonelu zničí pouze zahřátím

potraviny nad 82 stupňů!!!!!!!

0 0
možnosti