Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když si Ilona Henry hraje

Než se z české au-pair pracující u jedné francouzské rodiny stane autorka, která dokáže prodat Francouzům 400 000 výtisků své kuchařky, pár let to trvá. Teď Ilona Chovancová Henry vydává první knížku v Čechách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gastronaut

22. 2. 2009 13:28
Dovolím si nesouhlasit

Určitě se nejedná o žádnou revoluci, kterou objevila paní Ilona. V současné době je na trhu několik vynikajících knih z české provenience, které se tímto tématem zcela vážně zabývají. Za všechny uvedu snad např. knihu s názvem Rande s gurmánkou v české kuchyni od Šárky Škachové. Kniha je plná dobrých nápadů, jak si českou klasiku odlehčit a jak vařit moderně. Autorka sama provozuje velmi podařenou internetovou školu vaření již od roku 2006 a má i bohaté praktické zkušenosti, které jdou z její práce cítit. Pokud si paní Michopulu nestačila všimnout i jiných knih současné nabídky, např. z nakladatelství Smartpress, je mi to líto. Mezi českými autory přeci žádné gastronomické temno již delší dobu není, proto nesouhlasím s tím, že přišla Ilona Henry a konečně nám rozsvítila. Nezlobte se, ale nemohu souhlasit ani s jinými body vašeho článku :-) Že se nedá vařit francouzská kuchyně v Čechách? Omyl! U nás se dá vařit opravdu téměř každá kuchyně, protože to funguje právě naopak. Zkustě vycestovat do zahraničí a chtít vařit českou kuchyni. Ztroskotáte na surovinách okamžitě. Dobrý tip jak vařit po francouzsku najdete u autorek Smartpressu (Lenka Světová a Dagmar Derré), které provozují i vynikající internetové stránky věnované právě francouzské gastronomii. Myslím, že není dobré přehlížet malou českou scénu, která se na kuchařském bitevním poli prezentuje opravdu pozoruhodným způsobem, který neurazí ani profesionální znalce. Divím se, že vám to uniklo Rv

gastronaut, M.S.

0 0
možnosti