Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak chutná kuře za pětistovku

Největší díra na trhu s biopotravinami se zaplnila – konečně si můžete koupit i české biokuře, třeba z farmy Abatis ve Zvoli. Vyplatí se dát za ně šestinásobek obvyklé ceny?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

3. 6. 2009 17:25
Samé osvícené názorečky...

Píšete tu pod článkem samé trapné čecháčkovské nesmysly. Nejlepší jsou ty kecy od lidí, kteří dodnes ani nevědí, jakým certifikátem se označuje BIO a jakým způsobem je to kontrolováno. To snad nemá ani cenu komentovat. Nicméně, přátelé, pořád zapomínáte na jeden holý fakt - biokuře prostě žije mnohem, mnohem přorozenějším životem než zmrzačený brojler, jehož v závěru života kolikrát neunesou vlastní nožičky, nehledě na další otřesné podmínky velkochovů. To je ale většině lidí evidentně úplně jedno, jasně. Hlavně že to je 10krát dražší a určitě je to "podvod" a "každé kuře chutná stejně" atd. Jde vám jen o sebe, chápu, ne o tu ubohou drůbež.

PS: Nemyslím si, že kdo konzumuje jen bio, má nutně vyhráno. Záleží taky na skladbě potravin - nebo spíš HLAVNĚ na ní. Bio většinou jen značí, že potravina je šetrněji vyrobena, nejsou do ní přidány ty zbytečné příměsi, aditiva (barviva, aromata, zvýrazňovače chuti, chemické konzervanty atd. atp.), takže kdo pořád jen dokola mele svou verzi o "postřicích v noci, větru od souseda a zamořené půdě", je vedle jak ta borovice, neboť vůbec nepochopil podstatu biopotravin, a ještě se svými "duchaplnými" žvásty všude chlubí. Takže závěrem osobní názor - hlavně kvalitní potraviny, opravdu zdravou stravu (kecy, že támhle Lojza žere jak prase a zatím mu nic není, mě též nechávají chladnou, je to jen alibismus a neschopnost mnoha lidí si něco odepřít nebo změnit), nejlépe převážně rostlinnou, a když to bude navíc bio, proč ne. Biobanán nebo biouherák třeba nikdy zdravý nebude, ale to je zase jiná kapitola (o tropickém ovoci a uzeninách třeba :). Biokuře si z té farmy občas kupujeme, je výborné, ale hlavně je k nezaplacení ten pocit, že nebaštíme jakéhosi nedomrlého mrzáčka, když už jednou za čas maso. Kdo chce kritizovat, ať to nejdřív ochutná (ale ne, Čech si radši koupí cigára nebo denně bulvární plátek, jasně :D), ale rovnou mlít, že je to nesmysl a zbytečně drahé a další kraviny, to jsou fakt řeči do větru.

0 0
možnosti

vestec

31. 3. 2009 17:47
Jak chutná..

Uvaleni asi na hlavu to snad nrní možné a proto se ptám jaký je rozdíl!Jen v penězích jinak to nevidím cha,chááá 

0 0
možnosti

marie

23. 3. 2009 8:09
kdo si to může dovolit?

KOLIK NAŠICH SPOLUOBČANŮ SI MŮŽE TAKTO PŘEDRAŽENÉ KUŘECÍ MASO DOVOLIT?BIO JE PĚKNÁ ŠAŠKÁRNA NA VYTAHOVÁNÍ PENĚZ Z KAPES.BIO KRMENÍ ASI PĚSTUJÍ VE SKLENÍKU,VODU K PITÍ KUŘATŮM DÁVAJÍ DESTILOVANOU A SPOTŘEBU POHONNÝCH HMOT A OSTATNÍCH PRODUKTŮ ANI NEZMIŇUJI.AŤ ŽIJE BLBOST!!:-©(Y)

0 0
možnosti

Jahoo

23. 3. 2009 22:28
Re: kdo si to může dovolit?

jenom se smeju takovym zvastum co tady pises...zamysli se cim ty kurata dopujou... at zijou tvoje deti kteri te prerostou aniz by k tomu meli geneticke dispozice.....

0 0
možnosti

Petr

19. 3. 2009 21:39
Hloupe napady

S kym se vyspala ze muze publikovat takove voloviny?(Y)(Y)(Y)

0 0
možnosti

dON

19. 3. 2009 16:28
HŘBITOV

ze žaldku a k tomu 300,- kaček za kilo odpornýho ptáka ... to je nadělení.

0 0
možnosti

Jan

19. 3. 2009 11:57
Nejchutnější je úvod této podstrany z pera redakce LN:

"Multimediální lahůdka od Hanky Michopulu, šéfexpertky Lidových novin na

všechno, ..., vám každý týden nabízí rady, reportáže,

zajímavosti, postřehy, sofistikované triky...."

Zbytek jsou už jen placené kecy.

0 0
možnosti

kryton

19. 3. 2009 10:06
cenzura

Cenozore co je špatného na tom když vegetarián projeví svůj názor na jedění masa????? Ach Vy křesťani přesvatí, bližnímu neublíži, ale zvíře je pro něj věc....

0 0
možnosti

Janda

19. 3. 2009 7:25
A když si k té ceně uvědomíte, že celé to biohospodářství...

je humbuk, pak vám kuřátko zachutná dvojnásob. Proč humbuk? Základem biohospodářství, jak známo, je rostlinná produkce bez umělých hnojiv. Jenže kde ji vzít, když půda je stále ještě promořená? Jako důkaz můžete vzít sloučeniny fosforu z hnojiv, které zamořují vody sinicemi. Kde vzít čisté prostředí, když i stavby, v nichž se kuřata chovají, jsou promořeny formaldehydem a spoustou jiných látek, včetně těžkých kovů? A jak zabránit velkochovům, aby se chov vůbec ekonomicky rentoval? Zkrátka, za tu cenu baštíte zase stejný produkt, jen jsou v něm jiné (?) znečišťující příměsi. A to vůbec nechci rozebírat ekologickou poctivost chovatelů.

0 0
možnosti

Tom23x

19. 3. 2009 15:23
Re: A když si k té ceně uvědomíte, že celé to biohospodářství...

Hm, a co třeba přihlídnutí k tomu jak Vaše potrava žije?

Je jen na Vás jestli chcete být součástí krutého zacházení se zvířaty ...

A taky je přece jen trochu rozdíl jestli kuře žije jen na promořené pudě nebo dostává antibiotika a chemikálie na rychlý růst ! viděl jste někdy videa jak se chovají kuřata ve velkochovech? Asi ne že...

0 0
možnosti

mamka

18. 3. 2009 16:27
Hanka Michopulu = Béďa Trávníček v kuchyni!

Vůbec nejde o vaření, ale o reklamu -  tu na biopotraviny, tu na pánvičku či rýžovar. Ani se při tom nesnaží sdělit  čtenářům alespoň nějaký originální recept. Ale co bychom chtěli po novinářce, že jo?

0 0
možnosti

?

18. 3. 2009 16:44
Re: Hanka Michopulu = Béďa Trávníček v kuchyni!

mne teda tenhle clanek rozhodne bez myslenky neprisel

0 0
možnosti

TTSO

18. 3. 2009 13:00
krásná je ona zarytá teze, že dříve bylo všechno bio

Jenže nikdo už nechce uvádět, kolik bylo otrav jídlem, kolik lidí zabil "bio sýr" nebo biomléko  kolik nemocí bylo zaviněno plísněmi a toxiny , kolik hniloby se snědlo a v jakém průměrném věku lidé umírali krmeni "biostravou".

Také prý nebyla rakovina a lidé se nepotkávali s žádnou chemií nebo nezdravou úpravou jídla;-).

Prostě ráj na zemi a v padesáti letech vám říkali velebný kmete :-D

0 0
možnosti