Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Co si dát k tomu špenátu? Zelenina není módní záležitost

Vy opravdu máte maso k večeři jenom jednou týdně? Jistě, odpovídám se sebevědomým úsměvem, který mi nevezme ani okamžitý protiútok v podobě otázky stran případného vegetariánství naší rodiny. Nejsme vegetariáni, maso milujeme v jakékoli podobě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

karel

12. 7. 2009 16:33
paní musela jet do Rakouska aby

zjistila, že zelenina chutná skvěle. To je fakt dobrý. Zvu vás k sobě domu, naučim vás vařit turka, cha cha.

0 0
možnosti

Gott

2. 7. 2009 20:03
Maso je základ

každý kuchyně a pokud někdo jí jen trávu a bobule,nic proti.Maso jím každý den a skoro 2x denně a nepoznal jsem na sobě změny.Minimálně si dopřeju kuřecí,je celkem dobře naládovaný hormonama a nebylo by od věci ho celkově omezit v každý rodině,doporučuju krůtí.Ryby jsou fajn a jejich cena je přiměřená,kupuju filety a vykoštěný a není nic chutnější než čerstvá ryba,ale kapr to není.Králík není špatný,ale zase je lepší koupit stehna,protože co s tím skeletem.Vepřový není špatný,ale zase vybrat si libovější.Hovezí jen občas,to raději telecí.Zvěřina je móóóc dobrá a je jedno co to je.

0 0
možnosti

Lucasinka

24. 6. 2009 12:18
nesouhlasím

nesouhlasím ani s jedním z příspěvků, které jsou již uvedeny, ale více se rozepisovat nebudu, jelikož i toto by vedlo k nesouhlasu ostatních...takže ať si každý jí co chce, utrácí a přepočítává co a jak chce a nařčení z čehokoliv bere z úsměvem na rtu...nesouhlasům zdar :)))

0 0
možnosti

Ainsel

23. 6. 2009 20:52
mě paní pobavila tím zoufalým přepočítáváním kursu

kuřat z eur do korun.

Pokud je někdo placen v Rakousku v Eurech a jeho manželka není schopná vnímat že jsou to "místní  koruny" a zachraňuje situaci "lacinou zeleninou" ..... :-))))))))) tak je něco špatně.... hlavně s hlavou

0 0
možnosti

Rico

23. 6. 2009 16:30
Ach, takže Vy se raději bojíte nařčení, než myslíte? Jejda!

Odhalují Vás věty: „Jakékoli úvahy o humánnosti života zvířat a schopnosti pozřít jejich maso v tomto rozhodnutí nehrají žádnou, ani vedlejší, roli. Přísahám na holý vepřový pupek.“ Chi chi, chichichi!!

Zřejmě jste, madame Jano Florentýno, specifická až na půdu, když Vám nedochází, že kuře v Rakousku stojí právě víc proto, že u většiny (až na spodinu… Ale k té Vy se svým květnatým sekondem určitě nepočítáte, že?) rakouských „úvahy o humánnosti života zvířat a schopnosti pozřít jejich maso “právě roli hrají, a to hlavní.

A jestliže Vám nevadí kuřecí a prasečí koncentráky, pak zde nepište ani o lahodných špenátcích plněných ředkvičkou, neb u zelenin tomu není jinak.

Akorát se těm koncentrákům pak říká skleníky.

Dobrou chuť, a nešť Vám cibulka, pozvolna a dohněda osmažená na sádle jest k tomu závěrečným a dostačujícím pozdravem mysli!

0 0
možnosti

Elicha

23. 6. 2009 13:03
maso denně

jíme maso denně, menší porci a také je to v pořádku. 1. chyběly by proteiny, 2.nerozlišuji, jestli maso drůbeží, králík, hovězí, divočiny nebo ryby.

Zelenina, méně přílohy k tomu, potom sýr, ovoce.

Mňam.

Jíst jen přílohy, to není dobré, byť se eleninou, jde to na tloušťku...

0 0
možnosti

Jiří

23. 6. 2009 12:10
Souhlasím.

Domnívám se, že nejíst maso vůbec je jeden extrém a jíst ho denně (i vícekrát denně) je druhý extrém. Zlatá střední cesta zde určitě vede k harmonii.

0 0
možnosti