Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nebojte se. Had chutnal jako něco mezi kuřecím a uzeným úhořem

Znáte to: neštěstí nechodí po horách a štěstí přeje připraveným, ale občas sedne i na... Přesně tak jsem se cítil před pár dny na svých cestách Kambodžou, kde jsem zažil jeden z největších kulinářských zážitků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rico

13. 7. 2009 14:04
CESTOVATELI ZA BAVIČSKÝMI TÉMATY: OSOLIT VIVAT!

Naprosto zcestně přesný cestopis:

„Sambath hadům usekl hlavy (podával mi také sekáček, ale bylo mi jich líto (…) Začala hadí hostina, která mě zbavila jednoho z dalších předsudků.“

To je neuvěřitelné!

Český cestovatel si snad sebou do zahraničí vozí Předsudky proti jedení užovek zelených! Jak je tomu dlouho, co u nás zvítězila Pravda s Láskou?!! Žeby nadarmo jsme trpěli byli po 40 let předsudky o medvědech s medem, a vorech z bavor v tom smyslu, že se jedná o osobní automobily? Byly to snad zvonce kravské, na které jsme zvonili klíči v Listopadu? Dost bylo předpojatosti vůči hadimrškám!

A poslední dotaz na agendu: Jest-li libo u nás od Aše po Košice však dosti těch, kdo dokáží předmětně odlišiti chuť uzeného úhoře z Větrného Jeníkova od Kuřecí kapsy na ohnivém curry plněné mangoštikou Rajcem z Blanska? Že ne!? Nebojte se. S kurzy vaření se dnes roztrhl pytel i všude tam, kde nás jen napadne.

0 0
možnosti

jf

13. 7. 2009 10:36
Co je na tom spatneho??

Tady ty negativni reakce nejak nechapu. To premyslite i u sklenky mleka o tom, ze nekdo ukradl krave mleko, ktere bylo urcene pro tele???

Narodil jsem se na dedine a uz jako decko jsme pomahali skubat kaceny, husy a slepice nebo stahovat a cistit kraliky, jenz jsme pak meli k obedu. A co pak treba zabijacka? Driv se prasata zabijela budto pantokem mezi oci nebo podriznutim tepny. Pokud lide necheli mit hlad, nekdo to delat musel.

0 0
možnosti

jára

13. 7. 2009 18:21
Re: Co je na tom spatneho??

Hele, já taky vyrostl na dědině. Ale přesto si myslím, že psát o jídle se má s určitým šarmem, aby člověk dostal na to jídlo chuť a ne mít před očima dost odpudivou představu, jak autor slintá nad králíčkem, kterého si někdo chová doma pro potěšení. Prostě mám takový pocit, že autora zajímá jen to, jak sežrat vše co se hýbe.

Možná to vše mělo být o zajímavých a také exotických jídlech, ale chuť na králíka ani na hada ty články u mě bohužel nevyvolaly. Spíš naopak. A to nejsem žádnej opovrhlík.

0 0
možnosti

bh

12. 7. 2009 16:39
Docela bych si dal...

Článek je dobrý, jen tak dál...

0 0
možnosti

jára

12. 7. 2009 19:09
Re: Docela bych si dal...

Jen tak dál, příště se dočteme, že nejvhodnější pochoutkou pro děti je papoušek oškubaný před nima za živa.

0 0
možnosti

jára

12. 7. 2009 15:45
prase

Po tom článku o králíkovi se mi nechce tyhle články tohoto autora ani číst. Zvlášť když to vypadá, že ten člověk evidentně bez sentimentu sežere co vidí.

0 0
možnosti

vths

11. 7. 2009 13:34
ano ano

"Sambath hadům usekl hlavy (podával mi také sekáček, ale bylo mi jich líto, a tak jsem odmítl)," - aneb jak v jedné větě říci, co jsem za člověka. Klidně je sežeru, ale tu špinavou práci, tu ať za mě udělá někdo jiný. Svědomíčko, co?

0 0
možnosti

Veronika

10. 7. 2009 13:05
Neskutecny

Lidovky to snad nemyslite vazne, ze nechate takovyho pokryteckyho vyzranyho kr*tena psat clanky na vas server

0 0
možnosti