Diskuze
Případ zmizelého žita aneb Chvála kornspitzu
Děkujeme za pochopení.
Petra
kupuji chleba
jelikož opravdu na pečivu není uvedeno složení, tak kupuji balený chléb, kde je na prvním místě uvedena žitná mouka a nejlépe hledám takový, kde jsou i další "odpadní" složky, a ne barviva, přípravky zlepšující mouku, apod. Bohužel dobrý tmavý celozrnný rohlík aby člověk pohledal...
Alena
Patent?
Firma backaldrin má dle patentových databází jeden užitný vzor s platností v Rakousku a Německu a ten je z roku 2003.
Kyle Siddhárta Gautama
Kydy, kydy, kydy...
Ta paní popisuje věci tak, jako kdyby si o nich přečetla v nějakém stupidním lajfstajlovém magazínu.
Líp by udělala, kdyby pobyla pár týdnů v Rakousku a Südtirol a vyzkoušela tamní výrobky na vlastní chuťové buňky a z alespoň dvaceti pekařství.
Pavel
Jak rychle měníte názory?
Vážená autorko, při čtení tohoto článku jsem si vzpoměl na váš starší článek Válka proti lžičce mouky (http://www.lidovky.cz/valka-proti-lzicce-mouky-0xa-/ln_noviny.asp?c=A090213_100007_ln_noviny_sko&klic=230030&mes=090213_1), kde ve čtvrtém odstavci popisujete Václavův kornšpic jako bílou mouku obarvenou karamelem. Kecala jste tehdy, nebo kecáte teď, nebo kecáte trvale?
Axa
Re: Jak rychle měníte názory?
Dohledat ten článek je snadné - píše se tam o kornšpicu. Jako registrovaný patent uvádí kornspitz. Jestli se vám to zdá jako nepodstatný detail, jste nejspíš typická ukázka naivního českého zákazníka, který se tak rád nechává okrádat triky obchodníků. Máslová pomazánka není totéž co máslo a masový výrobek není jenom z masa, víte? Zamyslet byste se ale měl nad sebou, ne napadat někoho, kdo narozdíl od vás ten rozdíl chápe.
Jiří
Souhlasím.
Nejrozumější je asi dělat si chleba sám, ze žitné celozrnné mouky a kvásku. Jinak kupuji-li pečivo, raději než kornspitz si koupím klasický český dalamánek, který bývá pšenično-žitný.
Rico
Celozrnný rumík
Kde je žito?
S mírnou nadsázkou v tekuté formě v oněch 10,2 litrech na hlavu českou.