Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Případ zmizelého žita aneb Chvála kornspitzu

Kdy už konečně přestaneme jíst prázdné a falešné pečivo? Nakoupit hodnotné potraviny, vyžaduje málem vzdělání potravinářského technologa. Ale stojí to za to, píše Hanka Michopulu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petra

14. 8. 2009 14:29
kupuji chleba

jelikož opravdu na pečivu není uvedeno složení, tak kupuji balený chléb, kde je na prvním místě uvedena žitná mouka a nejlépe hledám takový, kde jsou i další "odpadní" složky, a ne barviva, přípravky zlepšující mouku, apod. Bohužel dobrý tmavý celozrnný rohlík aby člověk pohledal...

0 0
možnosti

Alena

22. 7. 2009 12:55
Patent?

Firma backaldrin má dle patentových databází jeden užitný vzor s platností v Rakousku a Německu a ten je z roku 2003.

0 0
možnosti

Kyle Siddhárta Gautama

21. 7. 2009 21:16
Kydy, kydy, kydy...

Ta paní popisuje věci tak, jako kdyby si o nich přečetla v nějakém stupidním lajfstajlovém magazínu.

Líp by udělala, kdyby pobyla pár týdnů v Rakousku a Südtirol a vyzkoušela tamní výrobky na vlastní chuťové buňky a z alespoň dvaceti pekařství.

0 0
možnosti

Pavel

21. 7. 2009 12:19
Jak rychle měníte názory?

Vážená autorko, při čtení tohoto článku jsem si vzpoměl na váš starší článek Válka proti lžičce mouky (http://www.lidovky.cz/valka-proti-lzicce-mouky-0xa-/ln_noviny.asp?c=A090213_100007_ln_noviny_sko&klic=230030&mes=090213_1), kde ve čtvrtém odstavci popisujete Václavův kornšpic jako bílou mouku obarvenou karamelem. Kecala jste tehdy, nebo kecáte teď, nebo kecáte trvale?

0 0
možnosti

Axa

7. 8. 2009 9:43
Re: Jak rychle měníte názory?

Dohledat ten článek je snadné - píše se tam o kornšpicu. Jako registrovaný patent uvádí kornspitz. Jestli se vám to zdá jako nepodstatný detail, jste nejspíš typická ukázka naivního českého zákazníka, který se tak rád nechává okrádat triky obchodníků. Máslová pomazánka není totéž co máslo a masový výrobek není jenom z masa, víte? Zamyslet byste se ale měl nad sebou, ne napadat někoho, kdo narozdíl od vás ten rozdíl chápe.

0 0
možnosti

Jiří

20. 7. 2009 20:32
Souhlasím.

Nejrozumější je asi dělat si chleba sám, ze žitné celozrnné mouky a kvásku. Jinak kupuji-li pečivo, raději než kornspitz si koupím klasický český dalamánek, který bývá pšenično-žitný.

0 0
možnosti

Rico

20. 7. 2009 15:53
Celozrnný rumík

Kde je žito?

S mírnou nadsázkou v tekuté formě v oněch 10,2 litrech na hlavu českou.

0 0
možnosti