Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Vikárka, kde by panu Broučkovi nechutnalo

Těžko říct, koho chce Vikárka ke svým stolům přilákat. Pan Brouček ze slavných knih Svatopluka Čecha to ale asi nebude. Pivo tu mají drahé a svíčková je tuhá. Aspoň že ty nudle ve vývaru jsou občas domácí a jídlo servíruje obsluha, kvůli níž je člověk ochoten dát podniku ještě jednu šanci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JosefaBa

21. 7. 2009 12:45
Tuhé maso?

A proč jako v hospodě na rohu? Co vedlo autorku k takovému přirovnání? U nás na rohu je hospoda a maso tam tuhé nemají. Možná by se autorka divila, jak příjemné mohou být hospody na rohu oproti snobským podnikům na trati. Ale možná by úplně stačilo, kdyby si před uveřejněním svůj text přečetla a trochu u toho zapojila i mozek.

0 0
možnosti

Sulty

5. 8. 2009 13:40
Re: Tuhé maso?

Pokud někdo sleduje psaní paní Baranik, ví, že místním hospodám spíše fandí. Obhroublost příspěvku je mimo mísu o to víc, že k namítanému textu došlo spíše kvůli nepřesnému překladu. V anglicé verzi (http://www.praguespoon.com" target="_blank" rel="nofollow">http://www.praguespoon.com) text zní: "But the svíčková (195 CZK) had meat as tough as at any low-end pub",

což by bylo lépe přeloženo jako:

...Ale svíčková .... měla maso tuhé jako v lecjakém hostinci IV. cenové skupiny.

Takže, jak to už u nás bývá, kdo sám neumí, alespoň kritizuje.

0 0
možnosti

daan

21. 7. 2009 12:22
je známo

Je známo, že na turistických trasách většinou nestojí jídlo za nic a je předražené.Restaurace zneužívají své polohy a dobře vědí , že průvodci jim hosty přivedou tak jak tak. Turisté se tam po druhé již nevrátí. Stálí hosté tyto restaurace neživí

0 0
možnosti