Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Trochu příliš lehká hlava

Když ji otevřeli, nedávala jsem Lehké hlavě ani rok. Loni oslavila třetí narozeniny a hosté se sem jen hrnou. Praha totiž slušnými vegetariánskými restauracemi zrovna neoplývá. Přesto se jí dá ledacos vytknout. Třeba kombinace hummus–nachos. Ale koneckonců proti gustu žádný dišputát...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

filip

25. 10. 2009 12:51
maitrea

paní redaktorko,

skuste restauraci Maitrea v týnské uličče :) Je to Václavova druhá restaurace... Obsluha Vás sice nepřekvapi, hodnocení mimoň na ty děvčata docela sedí, ale myslím, že by se hodila obměna !

0 0
možnosti

CHjo

4. 8. 2009 10:05
Lehká hlava

Lehkou hlavu jsem před nedávnem navštívil, takže k této nekvalifikované recenzi musím připsat pár bodů:

1) je potěšující, že v Praze existuje vegetariánská restaurace, kde vám automaticky nezačnou vnucovat "rádobyindické" menu,  2) další plus restaurace je, že je nekuřácká (v ostatních zpravidla i prostory vyhrazené nekuřákům páchnou od tabákového kouře) 3) ačkoliv jsem to předem neplánoval a neměl jsem nic objednané, byl jsem i s kamarádkou bez problémů personálem usazen a obsloužen (seděli jsme v oné místnosti s bodovkami) 4) teplotu jídla nemohu posoudit protože vzhledem k letnímu období jsem si dal salát s restovanou a marinovanou zeleninou, jídlo bylo kvalitně a vkusně připravené a velmi chutné, porce byla taková, že se nedala téměř sníst. 5) Vyšší cena plně odpovídá úrovni obsluhy, kvalitě jídla i prostředí. 6) zmiňovanou citronádu s mátou donesli s ledem

Doporučuji autorce recenze, aby si zmíněný tempeh koupila zkusila připravit sama - tempeh není nijak přehnaně šťavnaté jídlo - takže z jejího popisu není jasné, v čem byla chyba.

Domnívám, že kritizovat (a trestat nízkým hodnocením) zrovna tuto restauraci, když Praha je zaplavená spoustou uniformních, předražených a málo kvalitních buď "italských restaurací" a nebo "stylových českých hospůdek", střižených podle jedné šablony, zakouřených, bez jakékoliv invence v jídelním či nápojovém lístku (o ceně a kvalitě škoda mluvit) je hloupé.

Ostatně to, nač si autorka stěžuje (tj. zaplněnost restaurace a tím i vytíženost obsluhy) jen dokazuje o kolik Lehká hlava přečnívá ostatní "hospody", zvláště pak v centru.

0 0
možnosti

filip

25. 10. 2009 12:47
Re: Lehká hlava

Ahoj,

souhlasim s tim tempehem jste ji to dal pekne ,,snist" :D Václav se v restauraci snazi :)

Ale co se týče obsluhy musím souhlasit s pani autorkou, je mimo :)

0 0
možnosti

Rico

3. 8. 2009 17:17
VZDUCHOLODÍ PŘES LIPNO DO JIHLAVY

LH má jeden zásadní problém: neukojitelné úsilí o nastolování gastrokreativity za každý pšouk! Neúprosně, beze stopy po gravitaci objektivního hladu návštěvníka, a bez každé milosti citu. Jako kdyby vnější dojem (jak z interiéru tak výplně talíře) měl vždy a trvale vytěsnit každou otázku po smysluplnosti LehkoHlavých kreací. Postmoderna to už dávno není, ale anything fakt goes až se práší!

Tento nedostatek sebekritického přístupu k výparům jakési zatvrdlé alternativně pražské imaginace, proudícím z minimálně pěti otvorů (fyzických) a dvou k tomu abstraktních, zajisté je zapříčiněn nekritičností hostů LH! Za další pak mystifikací obecnou, domácí, holt houmejd!

Proboha, jak se může někdo udělat z „místnosti s tmavě modrými stěnami posetými bodovými světly jako hvězdami“ a nemít přitom pocit pobytu v jakémsi klonu vegetariánské verze Hard Rock Cafe!? Šílené mixy na talířích dokáží zajisté učarovat Bohunce z Jihlavy (nuž, ona však ani tak za jídlem do Matičky nepřijela, jako spíš za dojmy pro převyprávění po návratu domů v klubu Falešná Morálka), avšak co má dnes na place co pohledávat Kočička s dortem v kýblu za asistence Pejska? Rozhodně nic.

Pokud nedojde k posunu (a proč by mělo, vzhledem k sebepřesvědčeným posádkám LH, domněle na tripu Kolem světa za každou cenu!), bude jednoho dne LH vlastnit pofiderní renomé podobných kejklí jako jsou Laterna magika, Černé divadlo a spol. Aniž by si to osazenstvo LH a jeho koncept uvědomovali: jejich konání není nic jiného, než další verze profláklé Event Gastronomie. Zde ovšem ovoněná vonnou tyčinkou. Kde vnuknutí nápad myje, aby tak docíleno bylo zdánlivě „jedinečné atmosféry“, žel bohu tak asi 30 let za opicemi. Přeplácaná chuť jednoho tovaru chutí dalšího tovaru vede vždy k výsledku chuti hovnité; něco jak nová sada plastelíny pod dvou dnech v mateřské školce. Ale Bohunka gives a dam!

0 0
možnosti

Sulla

4. 8. 2009 9:40
Re: VZDUCHOLODÍ PŘES LIPNO DO JIHLAVY

Co je to, proboha, za žvást?

0 0
možnosti

Dagny

1. 8. 2009 10:57
Obsluha

Nevím, co se změnilona obsluze, ale kam moje paměť sahá, byla velmi milá a ochotná, i když co se týče rychlosti, tak by někdy neškodilo přidat.

0 0
možnosti

Marlena

13. 8. 2009 13:48
Re: Obsluha

Milá sice ano, ale dle mého názoru patří obsluha v Lehké hlavě trochu do kategorie "mimoň" - usmívající se, ale trochu nechápaví a pomalí lidé.

0 0
možnosti

momoko

31. 7. 2009 12:45
stará recenze

Tak mám pocit, že se v LN rozhodli oprášit několik let starou recenzi. Žádný literární skvost to není, takže pro příště - jídlo i recenze jsou nejlepší čerstvé.

0 0
možnosti