Diskuze
Krok vzad, dva kroky vpřed aneb svíčková s dvojitou dávkou zeleniny
Děkujeme za pochopení.
sr44
Opět v zajetí reklam!
Nenechte se ovlivnit hloupou reklamou a jejími šiřiteli!Tzv.svíčková pečeně se smetanovou omáčkou,je stejně zdravá jako každé jiné zeleninové jídlo!Stačí jednoduchá rovnice přípravy.Maso a zelenina ve stejném poměru.Když hotovou zeleninu rozmixujete,není potřeba zahušťovat,trocha smetany na chuť a je to i dia!Příloha je podle chuti a zdravotního omezení!Italské a jiné kajdy netřeba!
Paul Sulc
Krocan
Delal jsem svickovou z tmaveho krocaniho masa a byla fantasticka.
Jiří
Nejhorší je šlehačka ze spreje
Jedním z důvodů, proč si svíčkovou nedávám v restauraci, ač ji mám rád, je to, že mnohde ji zmrší slazenou šlehačkou ze spreje! (Stejně tak zmrší to, co nazývají "boršč", kam patří místo šlehačky lžíce kysané smetany). Je zajímavé, že v Německu vám na soljanku či jiná jídla dají tu správnou neslazenou šlehačku. Jenže naši kuchaři jsou líní ji ušlehat ze smetany a radši volí sprejovou sladkou imitaci plnou chemie.
stokrát jinak
Svíčková na smetaně
http://gurmetklub.cz/recept-svickova-na-smetane-s-knedlikem-2.html" target="_blank" rel="nofollow">http://gurmetklub.cz/recept-svickova-na-smetane-s-knedlikem-2.html
Dita
který idiot je placený za psaní takových volovin?
to je hloupý článek - svíčková s knedlíkem a brusinkami je ta pravá... a neznám nikoho, kdo by k ní stál o kopec zeleniny... leda idiot, který vyzvracel tenhle článek
pipina
Re: který idiot je placený za psaní takových volovin?
jejej to jsme se to navečer rozčílili. A proč to teda čtete, když vás to tak .ere? Vždyť nadpis hovoří jasně, a ten kdo chce, přečtě, zbytek odignoruje jako naprostou zhovadilost!
Radši si přečtěte jiný článek, že ten, kdo se na svět dívá černě, umře brzo, a tak si neotravujte život tím, že tu nadáváte na něco, co se vás vůbec ale vůbec netýká!
Alena
Neexistuje ten správný recept
Není pravda, že naprosto nezbytně potřebujete to či ono...já třeba nikdy neslyšela o tom, že se tam musí dát hřebíček a zázvor. Nikdy jsem nedávala karamel. A moje svíčková je taky dobrá, svíčková podle tohoto receptu bude taky dobrá, ale recept rozhodně není "ten správný".
Petr
svíčková
Svičkovou miluji a proto jsem se ji naučil od maminky ,i když tu už není její svíčková je tu pořád .Já ji dělám tak jednoduše : vemu hovězí maso nejlepší je z krku ten tříhranej kus , potom jedna mrkev to aby ta svíčková nebyla moc červená .dvě petržele a jeden celer .Vše nastrouhám na hrubém struhedle .Potom vemu špek a nakrájím ho na kostičky a dám do velého papináku a vyšvařím švarky seberu a na tuku opíkám maso ze všech stran aby se zatáhlo potom už do něj nepíchat jen ho opatrně vyndat a na ten výpek dáme restovat zeleninu ,mezi tím si připravím nálev 5 jalovcovích kuliček ,5 nové koření ,8 pepřu 3 bob.listy polévkovou lžíci timianu vrchovatou kdo má rád muže i dvě , lžičku soli a velké štamprle octa a to vše zalejt horkou vodou. Zelenina je orestovaná dáme zpět maso škvarky a zalijeme zálevem a hrnec uzavřeme ,necháme 1,5 hod dělat potom zkontrolujeme jestli je maso měké když ano tak ho vindáme na prkénko a do vývaru nalejeme smetanu s zakvedlanou moukou to vše rozmixuje ponorným mixerem ochutnám a většinou s tím nemusím nic dělat je vinikající vrátím tam nakrájené maso na plátky a nechám den dva uležet . Tak takhle jsem se to naučil a tak to dělám všem přeji dobrou chuť.