Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lehká koprovka bez tuhého hovězího, ale s rybou

Kdyby se mě někdo ptal, co je typické pro českou kuchyni, okamžitě bych vystřelila: no přece knedlík a omáčky. Ať už doma nebo ve školní jídelně. Knedlík, „máčka“ a tuhé hovězí byly jídlem pro každý den. Uvařme si pořádnou koprovku! Takovou jak žádá tradice, která ale bude zároveň lehká a elegantní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J.M

14. 9. 2009 9:59
Omáčka zahuštěná syrovou moukou je hnus.

Tak se vařila ve školních jídelnách. Proto byla tak  "oblíbená".

0 0
možnosti

Lída

14. 9. 2009 15:24
Re: Omáčka zahuštěná syrovou moukou je hnus.

A jakou moukou se teda má zahušťovat?

0 0
možnosti

Paul Sulc

13. 9. 2009 5:09
Proc??

Do menšího hrnce, ve kterém budete připravat omáčku vlijte hovězí

vývar, ocet a přidejte cukr. Nechte vařit na prudkém ohni 10 minut.

Proc mam 10 minut prudce varit jednou uz uvareny vyvar? Cukr je rozpusten hned a ocet se jen vyparuje? Muzete to zduvodnit??  Podle mych zkusenosti naprosta vetsina zen vari jak je to naucila maminka, aniz by jen troch premyslely co se vlastne s tim jidlem deje.

0 0
možnosti

Jan Hus

11. 9. 2009 19:18
Bliny se smetanou, molodci

Jen se bavte, moldoci, za chvíli bude zákonem určeno, že národní pokrm jsou bliny se smetanou. (Kalvoda to už jel vyjednávat do Moskvy.)

0 0
možnosti

Igele

14. 9. 2009 10:16
Re: Bliny se smetanou, molodci

A co je to národní pokrm? Myslíte tím vepřo-knedlo-zelo, co přišlo z Bavorska?

0 0
možnosti

Kyle Siddhárta Gautama

11. 9. 2009 19:11
Koprovka z hovězího bujónu se na ryby,

ne Skandinávii typicky podávaná na lososa a mořského pstruha, štiku, případně raky vůbec nehodí.

Dělá se zásadně bez bujónového základu nebo z rybího vývaru.

To by si snad autor článku mohl zjistit. Má vůbec chuťové buňky?

0 0
možnosti

pepa

10. 9. 2009 21:26
vaření

Tato milá paní ještě neslyšela třeba o jazyku a knedlíku, který je třeba ke koprovce uvařit o nějakém tvrdém hovězím nemusí být ani řeč ale tyto odbornice na vše, cose yde vyskytují i šlichtu pro prasata.

0 0
možnosti