Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pečené kuře s fenyklem aneb jak skloubit známé s neznámým

Návod na pečené nadívané kuře nebude pro většinu z vás žádná převratná událost. Vždyť již ve starověku se kuřata pekla na rožni a postupem času se začala i nadívat. Co pro vás však může být novinkou, je zelenina, která kuře kromě brambor doporovází.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mar

24. 9. 2009 20:16
Meat Is Murder

Tak jako tak stejne jite mrtvoly...

0 0
možnosti

Jandik

27. 9. 2009 12:19
Re: Meat Is Murder

Ano.

0 0
možnosti

lukas

22. 9. 2009 14:39
danone

vsimli jste si, jak firma danone meni sve kultury ve sve "zelene" rade? activia bio essencis uz neni, ale je bio activ regularis. opravdu by me zajimal, jaky je asi rozdil?

0 0
možnosti

Jandik

27. 9. 2009 12:20
Re: danone

Chtěl bych mít takové starosti.

0 0
možnosti

hlavson

21. 9. 2009 14:03
Bio

Víte jaký je rozdíl mez zemědělcem a bio-zemědělcem? Zemědělec hnojí ve dne, bio v noci .

0 0
možnosti

Adamek

21. 9. 2009 10:54
Fenykl ma typicky anyzove aroma

LOL nebo spis fenyklove aroma? kure vypada odporne blede bez odstranene kuze na bezich lajdacky uvazane provazkem ktery se na peceni v troube naprosto nehodi, clanek je neuplny postrada informaci o sosu a celou radu dalsich adekvatnich kulinarskych hodnoceni.ceska kuchyne je dira po granate v tretim svete lidove gastronomie.na lidovky rovnez zcela podprumerny clanek.

0 0
možnosti

cb

20. 9. 2009 9:26
Chcete snad rict

ze existuje jedinec, ktery nemiluje kopr? :-O

0 0
možnosti

nn

19. 9. 2009 20:56
Fenykl je super skvělá zelenina, chuť fenyklu je velmi jemná

Zkuste jednoduchý salát z čerstvého fenyklu (porce pro 1 osobu):

Malý fenykl, malá cibulka, vinný ocet, olivový olej (případně sůl, bílý mletý pepř).

Cibuli nakrájet na drobné kostičky, vložit do misky a nalít asi ½ lžíce vinného octa (s octem opatrně) a promíchat, přidat na drobné kostičky nakrájený fenykl a znovu promíchat (hlavní je nakrájet fenykl na drobno přes vlákna, použijte i vrchní čistou vrstvu fenyklu), přidat dvě lžičky olivového oleje a znovu promíchat. Možno velmi, ale velmi málo přisolit (nedoporučuji) a velmi jemně opepřit (podle gusta). Doporučuji dodržet postup přípravy a připravovat bezprostředně před spotřebou. Salát z fenyklu neskladujte, ale okamžitě spotřebujte, chutná výborně. Chuť fenyklu je velmi jemná a příjemná, výraz pronikavá je přehnaný (jak píše autorka článku).

0 0
možnosti

nn

19. 9. 2009 20:57
Re: Fenykl je super skvělá zelenina, chuť fenyklu je velmi jemná

..... a nalít asi půl lžíce vinného octa (s octem opatrně) .....

0 0
možnosti

Lucius

19. 9. 2009 15:34
Biošmejd

Autorka je zjevně placená lobby dodavatelů "biopotravin" - předraženého šmejdu, obsahujícího v podstatě  identické látky, jako běžným způsobem vyráběné suroviny...

0 0
možnosti

Jan Kramář

18. 9. 2009 23:54
Nesmysl

Koprovku jsem jako dítě nesnášel a teď se po ní můžu utlouct. I třeba na takové olivy si spousta lidí musí zvykat a pak je milují, jakápak láska na první pohled, nebo doživotní zatracení? Ale budu předpokládat, že autorka chtěla být jenom vtipná.

0 0
možnosti