Diskuze
Knedlíková mánie aneb není knedlík jako knedlík
Děkujeme za pochopení.
sr44
Kacířský článek!
Velmi kacířský článek v době hnědých,přeslazených břeček,karbanátků s chutí PVC!Ještě se nikdo veřejně nevyjádřil k problému:Mouka+vejce=těstovina=zdravá výživa!Ale stejné suroviny,ale s přídavkem kvasnic je knedlík,což je jed!!!Přitom kvasnice jsou vedeny jako velmi zdraví prospěšné!!
neuman
Já teda vím zcela určitě
že nepokukuji po tom, co vaří sousedi. Je mi to totiž úplně jedno, jako ostatně mnoha lidem, kteří mají zcela jiné starosti, než zjišťova, co mají sousedi k večeři. Tohle už je jak za diktatury, když v tom filmu ta paní Boháčková nebo jak se jmenovala furt přikládala ke zdi hrnek, aby zjistila, co sousedi mluví.
Lída
No nevím
Proboha, kde přišla ta dáma na to, že je tohle naše národní specialita? A co mají mít společného tvarohové knedlíky s italskými těstovinami, to jsem taky nepochopila. Suroviny jsou jiné, tvar je jiný, chuť je úplně jiná. Společné je jen to, že se to vaří.
Blanka
Re: No nevím
Souhlasím. Italské passatelli nejsou těstovina, možná druh kapání (parmazán, strouhanka, vejce, mušk. oříšek atd, těsto protlačené přes děrovaté nářadí do vývaru ...). Recept tzv. český bude asi dobrý, ale nevidím nutnost zdůrazňovat podobnost s cizí kuchyní. Ale pokud autorka kuchařek píše o PARMAzánu z oblasti Emilia jako o sýru z Boloňské oblasti, tedy Romagna tak lituji ty, kteří podle jejích knížek vaří.
Hana
Re: Proc
Konservovana rajcata nejsou varena ale jen sterilizovana pri vyssich teplotach kratkou dobu.
Jovo Miks
Olivovy olej a nechat spalit?
Tak tohle uz nam tlucete do hlavy hrebiky. Verim, ze reklama musi byt, ale proboha, proc olivovy olej, kdyz se ma s cukrem karamelizovat? to je zverstvo pri tech teplotach. To vydrzi bez rozkladu jen palmovy olej a nebo kukuricny, slavna gastronomko!
Zase pejsek s kocickou vari dort: Sunka,smetana,kosti,ancovicky,chrest, panensky olivovy olej, jen aby to bylo z dovozu a stalo 6x tolik nez z domaci nabidky..
Kuchyne bohatych: mame- li maso podlit slepicim vyvarem, tak uvarime slepici,slepici vyhodime a vyvar pouzijeme.
lucinapes
Re: Olivovy olej a nechat spalit?
zapoměl jste na balsamikový ocet, co si ho dává se šalotkou na tláču gurmet Macek .
politik09
tohle jsou větší problémy
http://wwwsila.cz/cz/s16/c1594-KAUZA-TOSKANA/n2176-Dovolena-v-Toskansku-zavani-podvody.toje
Rico
RODNÝ TVAROHÁN
Bude líp a líp: „Hodiny strávené u plotny mě přivedly k poznání, že recepty z té či oné evropské země, jakoby z oka vypadly těm našim.“ Byla ta plotna asi dost horká, co?
Ale jinak děkuji za nápravu středoevropských kulturních dějin: Renesance přišla do Italie z Jihlavy, gotické katedrály stavěli ve Francii zedníci z Doudleb.
„Bramborové knedlíky se od gnocchi liší v podstatě jen velikostí a francouzké brambory zase nemají daleko do francouzské tartiflette“. Když už, tak bych navrhl aplikovat „český“ výraz noky, ale ty čert vem, pakliže „francouzské“ brambory u nás nemají daleko k „francouzským“ ve Francii. Ach jo. Věc psaná prstem namočeným v řídkém těstičku lze hodnotit takto: „… nemáme daleko do světovosti“. Kdo neustále porovnává, přesvědčuje sebe a druhé o vlastní původnosti, tomu se říká Pane Dr. doc. Juraji Hnilko, kandidáte věd, vyprávějte, jakste v druhé polovině 90. let minulého století objevil, že život na zemi vznikl v jedné jeskyně nedaleko Trnavy!
Na závěr k receptu: četl jsem jen k bodu, kde „V italské verzi najdete sýr typický pro oblast Bologně, dnes již i u nás dobře známý parmezán. V české verzi pak obyčejný tvaroh.“
Proč ne hned Tvarohán?