Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

La Finestra: Restaurace, kde náhoda neexistuje

Snažím se, ale někdy se to nepodaří. Občas mě někde poznají a pak mi podstrojují. Proto mě tak mrzelo, že mě odhalili v La Finestře. Jenže pak jsem zjistila, že stejně jako mně se tam věnují i ostatním hostům. A že taková dokonalost se nedá sehrát. Rozhodně ne několikrát za sebou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alamor

7. 10. 2009 10:20
lanýže do všeho?

To, že dávají jednu chuťově obohacující druh suroviny do téměř všeho je dle mého názoru spíše znakem kuchařské neúcty k jídlu

0 0
možnosti

Alamor

7. 10. 2009 10:14
Standardní porce?

To jsou standardní porce nebo pidiporce jen pro ochutnávku? Do takových restaurací raději nechodím. Důvody:

a) exotické suroviny i chutě, které mi nemusí chutnat

b) předpokládá se tam, že očima se nejenom jí ale také i nají, takže porce jsou menší

c) honosný jídelní lístek, který ve skutečnosti zakrývá o jaké jídlo se jedná

d) dražší cena bez zaručeného výsledku

0 0
možnosti

Rico

1. 10. 2009 12:47
SPECIÁLNÍ SPECIALITA

To je naprosto scestné: první a po stránce úrovně asi jedinečná skutečná gastroKRITIČKA na úrovni v ČR, dnes se jménem, známá, a díky Internetu s lehóunce okópirovátelným fotó, se dívi, resp. kokétně davá na plác, že signora byla „poznána“.

Tato republika má obyvatel jako NYC nebo Istanbul. Když zde někdo nechá uzrát pravé loštické, tak je to cítit na druhý den v Náchodě. Směšné!! La Finestra. Ať interpretuju či deinterpretuju: leze mi z toho furt vokno.

A slečna sličná (další kokáč: „vypadám jak houmleska…“) El Ba je prostě ve windowu. A snímek si holt okopčí i ten poslední blbeček a připínáčkem připíchne na zadní stranu dveří do kuchyně toho kterého hajzllokálu či rádobygastrosvatyně. A „představil mě manažerovi restaurace proti mé vůli můj společník.“. Tak trochu dětinsky české: to společník má tak malé péro, že má nutkání zarybařit si o image?! "Aha! Dobrý den!" Proč tak řveš!!??

Zajímavé je taky, že naprostou většinu obsahu „článku“ činí rozbory osobního vztahu El Ba ke světu (the Big World of Prague), a teprve TŘI POSLEDNÍ ODSTAVCE se týkají věci samotné: jídla ve Vokně.

Ovšem pak ale plnou paroubkou: „Už rok předem také objednávají speciální odrůdu rajčat San Marzano, která se jmenují La Moticella. Dělají z nich speciality jako například studenou tomatovou polévku se sýrem burrata (125 Kč), což je něco jako tekuté caprese posypané krutony a čerstvou bazalkou a ochucené několika kapkami octa z červeného vína.“ Zde už pak dokonce s otevřenou hubou slyším speciálně šplouchat tekuté mare, a po kapkách pípat specialitu: lumaca.

0 0
možnosti

Jan

26. 11. 2009 15:25
Re: SPECIÁLNÍ SPECIALITA

Vážený pane, na tomto článku jste všem ukázal, že jste primitiv....opravdu se Vám to povedlo, neboť je Vaše vyjadřování na úrovni žargonu bezdomovců na pražském Masarykově nádraží... Než budete kritizovat  všechno ostatní, tak začněte sám u seb...

0 0
možnosti

Ronaldo

30. 9. 2009 11:07
Naprostý souhlas

Přístup personálu La Finestry včele s manažerem Ondrou je příkladný. Radost tam jen vstoupit...

0 0
možnosti

Franta

1. 10. 2009 20:52
Re: Naprostý souhlas

Ondra je vcela?

0 0
možnosti

TTSO

29. 9. 2009 16:11
Myslím, že úspěch La Finestri-stejně tak její mateřské Aromi

Myslím, že úspěch La Finestri-stejně tak její mateřské Aromi tkví v tom :

1. že mají dostačné množství personálu a že personál je ochoten se učit i od hostů..

2. že nemají potřebu nahňásat do restaurace co nejvíc stolů, případně provozovat dvoupatrové kulinářské letiště + vnější zahrádku.!

3. v obou podávají pálenku z hrušek , tedy  hruškovici a to  s velkým H ! Italskou jak jinak.... Hruškovice, ze které přímo cítíte ty vosí prdelky jak se kmitaly výzrálým plodem. Hruškovice při které zapomeneta na víno.Hruškovice od firmy Capovilla ....

0 0
možnosti

Rico

1. 10. 2009 12:52
Re: Myslím, že úspěch La Finestri je věcí Hruškovice!

VY PIJETE K VEČEŘI Hruškovici červenou nebo bílou?

A ročník? Terroir?

Upřednostňujete Hruškovici z Toskány, anebo jste zatvrzelý barbaresco Hruškvice z Piemontu?

0 0
možnosti

Kecal.

29. 9. 2009 10:45
???

Za ty prachy bych je praštil lžičkou do hlavy.

0 0
možnosti