Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak kupovat a vařit těstoviny al dente?

Obal s italskou vlajkou či vyvedený v italských národních barvách ještě nezaručí, že si pochutnáte na těstovinách al dente jako v Itálii. Můžete být sebelepší kuchařka, ale z některých těstovin pochoutku prostě nevykouzlíte. Jak správně vybrat a uvařit těstoviny, jsem se zeptala tří odborníků na italskou kuchyni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hans

2. 11. 2009 9:44
kuchařka Šemberová

Vynikající a poučný článek. Paní redaktorko, a to jste zjístila sama, jak se vaří nudle, nebo vám pomáhal tým výzkumnic? Ta rada, vařit nudle a zkoušet, jestli jsou už uvařené, mě rozplakala. Tak chytré a vymakané. Živě si vás dovedu představit v kuchyni. Ty vaše jídla musí být božské. A váš manžel musí být nekonečný .... Má dcera uměla uvařit nudle ve 12 letech. Ale asi byla mimořádný talent. Už umíte uvařit čaj? A vajíčko na tvrdo? Napište nějaký objevný článek o vaření vajec. Hašek už jeden napsal. Trumfněte ho.

0 0
možnosti

Hukan

2. 11. 2009 13:11
Re: kuchařka Šemberová

vzhledem k tomu co i v restauracich podavaji pod nazvem testoviny je zrejme potreba neustale pripominat JAK se nektere veci delaji. uvarit nudle je neco zcela odlisneho od dobrych italskych testovin, ovsem buran si asi "pochutna" i na slichte z rozvarenych - presne jak rikate - nudli.

0 0
možnosti

za zahranici

2. 11. 2009 4:23
coby dite jsem nesnasel ty ceske rozmocene

testoviny a to se preneslo do dospeleho veku - teprve po odchodu do Australie (pred mnohymi lety) jsem zde poprve ochutnal makarony a nudle a jine vyrobky z tvrde psenice a chutnaji mi dodnes , je to fantasticke "zradlo" -  (jedna se o psenici az s 15 % lepku - tj proteinu) , na svetovem trhu je to nejdrazsi psenice tj za tunu, proto jsme asi v dobach  soudruzskych tuto psenici a vyrobky z ni u nas v byvale CSSR nikdy nevideli ...

0 0
možnosti

dívenka prostá

31. 10. 2009 18:25
italcki boty, italcki nudle

stoji za pendrek* Nikdi to neuměli* A sou to velmi lini kuchaři* At žiji česki vomački! Toje žrádlo*

0 0
možnosti

sr44

20. 10. 2009 14:19
Italové neznají kvasnice,to je to.

Ještě jsem neslyšel nikoho z řad odborníků na výživu vysvětlit ,,záhadu''.Když vezmu půl kila mouky a vejce,udělám těsto a vznikne těstovina,česky nudle.Doporučuje se k výživě.Když stejné množství mouky a vajec smíchám s kvasnicemi,vznikne knedlík!Věc odsuzovaná,mnohými nazývána téměř jedem!Co je tak strašného na vykynutém těstě?Vždyť produkt obsahuje stejné suroviny i zpracování je stejné!Nebo síla reklamy je až tak obrovská?

0 0
možnosti