Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ne tak docela Jiná krajina

Že tahle země potřebuje víc restaurací, kde vaří z něčeho jiného než z masa, je nabíledni. Je škoda, když takový podnik vznikne a kazí svou reputaci podivuhodnými kombinacemi chutí a špatnou koncepcí. I tady jsem si ale našel své jasné favority: třeba sushi nebo lososový tatarák.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kateřina

31. 10. 2009 17:44
Příjemná restaurace

Do resturace chodím pravidelně na oběd a zatím vždycky jsme byli moc spokojení. Personál se chová ochotně. Na to že mají otevřeno teprve pár měsiců, mají neustále plno. Atmosfera podniku je příjemná.

0 0
možnosti

Josef

3. 11. 2009 16:12
Re: Příjemná restaurace

Jako kantyna na obedy to asi funguje skvele,v sirokem okoli je to nejlacinejsi podnik,dobre dostupny a berou stravenky.Katerino,zajdete tam nekdy vecer ci v podvecer a sama uvidite.

0 0
možnosti

Manuel Pipka

31. 10. 2009 0:16
Jina Krajina,socialni prostor s teplem,toaletou a vodou

Jina Krajina,byl jsem tam nekolikrat a jiz tam dlouho nepujdu,vlezete do podniku,ktery je plny lidi,nadejchnete se a cejtite smrad z potu a ryby ve stadiu rozkladu /nevim,co citite driv/,letmym pohledem zjistite,ze vekovy prumer osazenstva je plus minus 20 let,na kazdem stole prazdne sklenice a vsichni jsou v druznem rozhovoru,nikdo neji a obsluha nikde......obejdete kolecko a najdete volne misto,resp. stul bez lidi avsak vrchovate plny pouziteho nadobi,chvili preslapujete a v tu se zjevi neco jako udrzbar avsak prohlasuje,ze zde nekdo sedi a pry musite do zadni mistnosti a on Vam da pak vedet az se v ty predni uvolni misto....uz je Vam jasne,ze jste se ocitnul v cekarne,kdy vlak odjizdi se zaviraci hodinou a vsichni okolo na neco cekaji...vedlejsi mistnost je socialisticky realismu vylepseny o filmove plakaty ze Severni Koreji,docela zazitek,ze tohle jeste existuje v centru Prahy,parodie na detsky koutek,kam kdyz poslete sve dite,tak je to za trest jelikoz nejen spina odrazuje.....usadite se a cekate,cekate,pak Vam prinesou kartu aka menu a zeptaji se na ferovku,co budete pit...pokud si objednate dve vina z nabidky dvou vin,tak Vam za nejaky cas prijdou rici,ze maji jen jedno,smrad je pritomen i v druhe mistnosti,objednate jidlo a na polevku cekate cca 20 minut,obhednate si identickou jako pri prvotni navsteve a ejhle prinesou zcela neco jineho,poletujici musky Vam letaji nejen do vina /ktere je pod urovni vehlasneho Penasolu v TetraPack/ avsak i do jidla,docela neprijemne,jidlo rozhodne neni cerstve a jedinym stigmatem je snad velmi nizka cena a hmyz v cene....tam snad maji najem za 1 Kc a obsluhuje zrovna ten,kdo nema na utratu....Z okoli doporucuji vyzkouset Cafe Bresto /Stepanska/ ci Chez Amis /Spalena/,idealni a provereny Ultramarin /Ostrovni/.usterite cas,penize a nebudete nasledne b...t

0 0
možnosti

Formul

22. 10. 2009 19:52
výsměch

Tedy s autorem článku nemohu souhlasit ani v nejmenším a jednu lžičku z pěti beru jako urážku slušné restaurace. Restaurace v okolí typu Beograd, kde na podstatně horší jídlo ve výsledku za stejnou cenu čeká člověk v hustě zakouřeném prostředí klidně hodinu a žádost o vodu berou jako největší urážku (takových je tam deset do tuctu), by dostaly mínus pět naběraček?! Jiná krajina je stále plná a plnější mladých lidí a dobrá polovina je i v konkurenci příčného řezu plná rezervací. Na jídle jsem si zatím pokaždé pochutnal a problém byl si z lákavého menu jen vybrat. Jistě je však podle autora jen lžičku od nejhoršího pajzlu pod sluncem.

0 0
možnosti

Honza

20. 11. 2009 11:43
Re: výsměch

Naprosto souhlasím. Vyzkoušejte restaurace v okolí, třeba ve Školské nebo Štěpánské, a pochopíte. Není náhoda, že je v Jiné krajině stále plno, protože v tomhle srovnání naprosto vyčnívá. Na slavnostní večeři bych šel asi jinam, ale na oběd za běžnou cenu - ideální.

0 0
možnosti

Thyronx

22. 10. 2009 17:29
Jidelna ve skolce?

To mne napadlo prvni!

Proti chuti zadnej disputat - uprava jidla je odstrasujici ale budiz. Rybi restaurace by mela mit PODSTATNE sirsi rejstrik jidel nez jen lososa.  K rybe zasadne bile vino.

Jedl jsem minuly mesic v jedne ceske hospudce dobreho "steaka". Mohl byt malinko mene "done" ale mel dobre koreni i zeleninovou prilohu. Cena 250 Kc je akceptovatelna.  Losos meli v "akci" jak se u Vas rika za 150Kc. Nebyl vysuseny jak se casto stava. Piza (udajne nejlepsi) byla hodne pod prumerem jaky znam z USA (Michiganu) ale jde prece o lacine jidlo... radeji si davam v Plzenske restauraci v Liberci tradicni ceska jidla a vyborne nealko (Radegast). Obsluha tradicne mizerna. Host je nezajima do okamziku kdy ma platit. Spropitne davam jen obsluze ktera se mne prijde aspon jednou zeptat jestli je vsechno s jidlem v poradku a jestli si jeste neco preji.

"Tataracek" zasadne nejim. Syrova masa neuznavam nicmene steak ma byt "medium" (uvnitr ruzovy a stavnaty). Dobre udelana zebra v Cechach v patricne vaze neexistuji. Nikdo to neumi a vysledek je zalostna porce bez chuti a zapachu.

0 0
možnosti

wakum

22. 10. 2009 12:01
tataráček lidovkovej

ale von to psavej tajtrdla nemyslel zas tak špatně,akurát zapoměl že o chuti a vůni a kombinaci v pokrmech se prostě po francousku jaksi nediskutuje,je to prostě individuální komu co šmákne a komu ne.no ale je za to placenej tak se musí holt nějak vyprofilovat.tataráček jeden...:-)

0 0
možnosti

TTSO

20. 10. 2009 12:52
mě fascinuje autorova buldočí vytrvalost

vsadím se, že tam chodí dál

0 0
možnosti

Jiří

20. 10. 2009 10:51
Vegetariánská a fish restaurace?

Do restaurace, která v názvu takhle hrozně patlá česká slova s anglickými, bych nešel - obával bych se, že stejně hrozně budou patlat i jídla, která k sobě nepatří. A když jsme u té zvukomalebnosti - při slovech jako svařák, smažák nebo šopák se mi vybaví asociace přepáleného oleje, levného krabicového vína apod. Stejně tak slovo "tatarák" ve mně nevyvolá tak dobré představy jako "tatarský biftek".

0 0
možnosti

Odi

21. 10. 2009 18:04
Re: Vegetariánská a fish restaurace?

hmm, s dobreho vina udela svarak jenom guma nebo prazak. Dobre vino se pije ne chlasta jak svarak. Takze kdyz uz nadavas na prepalene oleje atd. naucse pit aj kvalitni vino (tj. nedavej do svaraku)

0 0
možnosti

Pavel

20. 10. 2009 9:27
Koriandr v Indii

Při svém dvouměsíčním pobytu v Indii jsem ani jednou nedostal jídlo s lístky koriandru, zato jeho semínka tam dávají i do moučníků. Nevím co jste od toho dhalu čekal, ale o indické kuchyni asi nemáte ani šajn.

0 0
možnosti

fikus

19. 10. 2009 23:41
je mi spatne

Ahoj,

prave sem tak povecerel.

Takze zadni mistnost. Obednana mrkvova polevka cesky psana bez zazvoru v anglictine s gingerem. (samozrejme tam nebyl) Polevka ale prosla, docela dobra. Zrejme na tom neco bude, ze je to jedno z jejich lepsich kousku (jak ostatne nadhodil autor). Zkouska tempehoveho sushi. Wasabi chutna skutecne po pepri, a je to z duvodu, ze si delaji wasabi sami z prasku. Oproti wasabi z tuby je toto neprijeme vycachle a zabarvene do seda a nema vubec zadnou silu. Dalsi minus byla ryze, ale asi ji meli dlouho v lednici (asi tyden - podle meho spolustravnika). Jeste mi je spatne. Tempeh je pro me zajimava novinka v sushi, na kterou rad zapomenu. Nejlepsi bylo nori a redkvickovy salat. Kdyz sem videl tu quesadillu v tomto clanku, sem rad ze sem si ji nedal. Jeste sem si dal cervene vino: 0,25ml cerveneho italskeho Cabernetu za 48,-. Taky spatne. Hodnotil bych stejne jako autor, nebo zadnou lzicku. Ale ty zamestnanci se nejak snazi, ale je to jak kdyz ste u holice a on si na vas misto nuzek a masinky chysta rozbrusku a srp.

0 0
možnosti

Lucie A.

20. 10. 2009 20:44
Re: je mi spatne

ještě nedávno jsem v jednom sushi baru pracovala a taky jsme si wasabi sami míchali z prášku, ale každý den čerstvé. Jedině čerstvě namíchané je krásně jasně zelené,chutná ostře po křenu a rozhodně ne po pepři!!! To,co jste dostal ,byla zřejmě mumie wasabi. Abtw,wasabi z tuby je to samé, co z prášku, aspoň většina z toho, co je na českém trhu. Tady o pravé wasabi jen tak nenarazíte. Je tak drahé,že si většina sushi barůnemůže dovolit. Tolik k wasabi. Poučka na závěr,pokud jíte v restauraci, která dělá od Japonska, přes Indii, Francii až k Mexiku, je to stejné, jako byste si nechali opravit notebook od strejdy, co kdysi dělal do televizí.

0 0
možnosti

Lucie A.

19. 10. 2009 19:27
ha

No, konec konců, dobře Vám tak. Co jste čekal od restaurace, která mám na menu vedle sebe sushi, quesadilly, lososový tartar, indickou polévku a ratatuille? Nechápu, co Vás vede vybrat ze všech možných podniků zrovna tenhle. Teda pokud jste si jen nechtěl zarejpat.

0 0
možnosti