Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak si užít zvěřinu?

Od září pročišťují myslivci les, takže zvěřina na trhu je právě teď - a bude až do prosince - nejčerstvější a nejchutnější. Kde sehnat tu nejlepší a jak ji proměnit v lahůdku, po které oblíznete talíř i s hrncem?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hahaha

23. 11. 2009 11:57
Prý "osvědčený dodavatel"

U osvědčeného dodavatele, například v řeznictví v Jungmannově ulici 29 (Praha 1).

To je opravdu "osvědčené". Každý kousek zabalený v potravinové fólii. Rozbalit před koupí obsluha odmítne. Tak to koupíte, doma vybalíte z fólie a zjistíte, že navrh huj, uvnitř fuj. Z venku je pod fólií vidět to nejhezčí maso. Když to rozbalíte, tak se objeví cucky masa, slach, tuku nebo kosti. Poprvé jsem si řekl, že jsem narazil na špatný kousek a měl smůlu. Když se mi to stalo podruhé, řekl jsem si, že jsem vůl, že jsem se zase nachytal. Potřetí jsem chtěl před koupí maso vidět, ale to ani náhodou. Buď to vezmu zabalené, jak to je, nebo nic.

0 0
možnosti

lenka

20. 11. 2009 19:04
neni ceho se bat

Ziju v kanade a jim vlastnorucne stahovanou a porcovanou zverinu co 14 dni, tak vas, drazi, muzu ujistit, ze tasemnic  a parazitu se nemusite bat, zvlast pokud maso pro jistotu na par dni zmrazite a pak samozrejme poradne tepelne zpracujete. Zverina je moralnejsi a zdravejsi, nez jakykolliv maso od antibiotikovyho reznika!!

0 0
možnosti

OLGOJ

7. 11. 2009 22:48
MINISTR ZVĚŘINA JÍ JEN VYBRANÉ SPECIALITKY

TAKŽE JEHO MASÍČKA BYCH SE NEBÁL.ALE SMOZŘEJMĚ MŮŽETE SI HO NECHAT PŘEKONTROLOVAT VETERINÁŘEM.

0 0
možnosti

Mgr.Milda

6. 11. 2009 21:02
S tou zvěřinou jsem jednou na Britských Listech narazil

na tvrdou vodu. Dovolil jsem si totiž, jak věci znalý obyvatel lesa poznamenat, že k masu ze zvěře mám velmi rezervovaný poměr. Zvěrolékaři nebo řádná kontrola neexistují, odevzdává se kousíček divočáka ke kontrole, zbytek je ihned volný ke spotřebě. Co ta zvířata žerou, není obecné známo, naši myslivci je lákají na pošlé nosnice z drůbežárny, dobře odleželé. Ten smrad mi vadí, ale přiláká prasata z široka daleka.

Já si dám raději maso od řezníka, tam vím, že si nenachytám tasemnice nebo červy.

0 0
možnosti

eux

6. 11. 2009 11:37
Pierre Meme, myslivec a bankéř

vražedná kombinace...

0 0
možnosti

pipper

5. 11. 2009 10:17
inu

šípková je šípková...

0 0
možnosti

Daniela

3. 11. 2009 16:46
Hurá!

Kanec. A celej chlupatej. To bude mejdan. Bivojiiii!

0 0
možnosti

hrom

3. 11. 2009 15:45
zvěřinečka

Zvěřinu máme doma moc rádi. Od té doby, co jsme v tomto státě srovnali v životní úrovni krok s Evropou, vrátil jsem se k životní nutnosti i koníčku mých předků - k pytláctví. Je v tom adrenalin, zajezdíš si v terénu, zastřílíš si, naboucháš si mrazák prvotřídní krmní...

0 0
možnosti

haha

3. 11. 2009 13:29
Máme rádi Zvěřinu!

0 0
možnosti