Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lokál: Konečně restaurace, kde vaří česky. A dobře

Po letech strávených konzumací mastných gulášů, rozmražených knedlíků a přesolených polévek je tu konečně podnik, kde dostanete domácí nudle, knedlíky i omáčku, která nepřišla do styku s žádným instantním práškem. Najdete ji v samém centru Prahy. A radši si místo rezervujte, je tu plno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

H. Leitlová

3. 3. 2010 11:59
Kolik ten článek stál????

Přečetla jsem si před časem až podezřele nadšenou recenzi téhle restaurace, a když jsem na ni před pár dny na Starém Městě narazila, nedalo mi to a zašla jsem dovnitř.  Dojem první - z jedné strany sotva dohlédnete na druhý, jak dlouhá je to nudle. Připadala jsem si jak na peroně, scházeli jen koleje :-)  Dojem druhý - byla jsem tam asi ve čtyři odpoledne, bylo tam bratru 20, možná 30 lidí, čili na tu halu skoro prázdno, ale na slovy VŠECH prázdných stolech cedulka reservé! Abych řekla pravdu, zase jsem druhou stranou Lokálu vyšla ven s pocitem, že v téhle restauraci se určitě nají spousta lidí najednou, ale útulno tam tedy při tom rozhodně nebude... A šla jsem do Haštalského dědka, který je doslova za rohem, v němž jsem měla sraz s kamarády. Jeden z nich si dal tataráka - přinesli mu ho na "malířské paletě". Uprostřed kopeček masa a kolem v mističkách ingredience! Krása už na pohled! Když to porovnám s tím "karbanátkem" na fotce v recenzi Lokálu, tak u mě to tedy vyhrál Dědek. A zdaleka ne jen tím tatarákem, ale i atmosférou a krušovickým Mušketýrem za 26 :-)))

0 0
možnosti

tv

14. 12. 2009 16:44
Zas taková bomba to není

Hotovky jsou běžné jak v okolních restauracích, rozhodně žádná bomba. Ceny hotovek účtují bez přílohy, v naší zemi je to méně obvyklé. Lokál je poloprázdný, porce polévek velikostně neodpovídají talířům (nejsou v nich vidět). Kapustové karbanátky s bramborovou kaší - plácnutá žlutá nechutná kejda, karbanátek OK, svíčková = chuťová mizérie.

0 0
možnosti

Lubor P.

14. 12. 2009 14:35
Opravdu se tu vaří tak dobře???

Tak jsem minulý týden navštívil Lokál a popravdě řečeno, byl jsem hodně zklamán. Zejména, když tentýž majitel provozuje i Ambiente Brasiliero, které chválím, kudy chodím. Pominu li prostředí, které se mi taktéž příliš nesedlo, velké rozčarování bylo pro mne jídlo. Dal jsem si dršťkovou polévku, která měla sice jakžtakž odpovídající chuť, ale její množství by odpovídalo poněkud menšímu talíři, než do které mi byla nalita. Pak jsem měl jsem kuřecí plátek s bramborami, které byly silně nedovařené. Kamarád měl svíčkovou. Opět velké zklamání, nechutnala mu, ani jí nedojedl. Udělal jsem to, co by se nemělo dělat - vzal jsem si jeho talíř, ochutnal a nedivil jsem se, že ji nechtěl dojíst. Do chuti svíčkové omáčky to mělo hodně daleko. Opravdu nevím, jak autorka článku došla k tomu, že právě svíčková v Lokálu má tu správnou chuť. Asi svíčkovou v životě nejedla. A rád bych dodal, že jsem jeden z mála, kdo nesolí, nedochucuje a má rád jídla taková, u kterých by leckdo mohl říci, že jsou nemastná a neslaná, čili že by Lokál mohl být to pravé pro mne. Ale není tomu bohužel tak.

0 0
možnosti

Tonda

14. 12. 2009 11:52
Česká kuchyně mizí

a namísto ní je na každém rohu pizzerie, popř.čínská restaurace. Přední restaurace se předhánějí ve vymýšlení receptů, které s českou kuchyní mají málo společného. Je to mi líto, že takřka nikde nedostanu poctivou porci dobře upečeného vepřového s knedlíkem a zelím, zvláště když navštívím Rakousko nebo Bavorsko a takřka všude dostanu poctivou porci jejich specialit. Vídeňský řízek z telecího masa či porci selete nedostanete u nás nikde.

0 0
možnosti

Ra

13. 12. 2009 6:46
že by konečně?

Po revoluci vše ,co bylo domácí,  bylo hnusné, každý jedl jen středomořskou stravu, popřípadě bobule a klíčky. Pak se zjistilo, že to co jíme min. 1000 let našim žaludků svědčí nejlépe  a nastoupil zdravý rozum?  Kéž by. 

0 0
možnosti

JeoffreySachs

13. 12. 2009 5:11
Sundej brejle

Ceny neodpovídají mému makroekonomickému rozboru, neboť při existenci dnešní deflace se nelze ubránit dojmu, že majitel této restaurace platí výpalné, jehož část putuje do kapsy postKgb, další podíl lobbistovi napíchnutém na pražský magistrát a v neposlední řadě zákazníkem je přeplacený pražský úředník, taxikář či živnostník, jenž nezná pojem daňové přiznání a tyje z obchodu s bílým ukrajinským masem. Nicméně Dobrou chuť pitomci.

0 0
možnosti

ája

13. 12. 2009 16:25
Re: Sundej brejle

co to plácáte??

0 0
možnosti

jana

12. 12. 2009 19:16
a co takhle vegetarianske jidlo?

na to nikdo nemysli? Neni nad zdravou cerstvou zeleninu ci ovoce. To by se melo propagovat a ne tatarak,cili nejake surove maso  a k tomu na tuku opecenej chleba. Fuj

0 0
možnosti

NevericiTomas

13. 12. 2009 0:46
Re: a co takhle vegetarianske jidlo?

Mila jano, jdi s tim nekam...

0 0
možnosti

Alkyoneus

12. 12. 2009 19:08
Škoda, že tam točí europatok Pilsner,

který je omylem považován za 12ti stupňové pivo. Navíc není vařeno klasicky, ale v těch odporných urychlovačích - cylindro-kónických tancích... Kolik lidí vůbc ví, že Pilsner Urquell je JEDENÁCTISTUPŇOVÉ PIVO!!! Škoda, že není povinnost uvádět stupňovitost na lahvích...

0 0
možnosti

Milan

13. 12. 2009 8:59
Re: Škoda, že tam točí europatok Pilsner,

Je to nejlepsi pivo na svete

0 0
možnosti

pavel

12. 12. 2009 13:07
český čaj?

To by mě zajímalo, kde se pěstuje. V Podkerkonoší? V Českém Středohoří? Na Ostravsku?

0 0
možnosti

JK

15. 12. 2009 0:18
Re: český čaj?

V Jemce Jemnice na dvorku.

0 0
možnosti

Honza

11. 12. 2009 19:14
Kolik

vám za tuhle reklamu zaplatili?

0 0
možnosti