Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lokál: Konečně restaurace, kde vaří česky. A dobře

Po letech strávených konzumací mastných gulášů, rozmražených knedlíků a přesolených polévek je tu konečně podnik, kde dostanete domácí nudle, knedlíky i omáčku, která nepřišla do styku s žádným instantním práškem. Najdete ji v samém centru Prahy. A radši si místo rezervujte, je tu plno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Thyronx@seznam.cz

7. 12. 2009 16:36
Spropitne 10-20%

Davam ZASADNE POUZE kdyz je obsluha (na ceske pomery) vyjimecna. To znamena kdyz se u mne v prubehu  jidla aspon 2x zastavi a zepta se jestli je vsechno v poradku a nepreji-li si neco priobjednat.  Pokud se obsluha nezastavi vubec,  je bez sance ze dostane byt korunku ceskou.

Je treba si uvedomit ze spropitne se dava ZA NECO a neni to neco  jako povinnost.

Vcera pri pri vynikajici veceri pro dva v cene $50   jsem dal $10 spropitne. Fantasticky New York steak (16ounces) medium done, velkou pecenou bramboru s maslem a "sauer cream", 2 porce smazenych zampionu a opecenou cibuli, 3x pivo Sam Adams, a kuratko na mandarinkach,mandlich s hranolky. Basen.

0 0
možnosti

Rico

7. 12. 2009 16:48
Re: CHICKLET nebo CHICKEN LITTLE?

Pane: "kuratko na mandarinkach, mandlich s hranolky" v NYC.

A nechyběla sóz ze sýru s bílou plísní?

"Smažené championy a opečenou cibulí": jak se dnes politicky korektně říká v Big Apple tatarce?

0 0
možnosti

Alk

7. 12. 2009 16:32
Žvásty, kecy a nesmysly

Recence této dámy jsou spíše k pousmání. V ČR je spousta hospod, kde se vaří moc dobře ČESKY a rozhodně jsme nečekali na LOKÁL jako na smilování... Je hrůza, že někdo tímto způsobem hodnotí restaurace. Tato pseudogurmetka je k smíchu

0 0
možnosti

marcel

7. 12. 2009 20:43
Re: Žvásty, kecy a nesmysly

Presne tak,suhlasim,staci ist napr. po Sokolovskej a clovek narazi na plno dobrych hospod napr.U brazdu- jehneci a vedla neho dalsich. Na Smichove napr.U Vahy som nahodou jedol perfektne vypecky. A je toho viac. A redaktorka,ktora nema vzdelanie v hotelierstve a ktovie ako vie alebo ci vie vobec varit bude niekoho hodnotit,to ako keby jadrovy fyzik radil polnohospodarom ako sa ma sadit:-).Jej recenzie su na zaplnenie webu v lidovkach.Program na Prime s kucharom ma nejaku hodnotu,ten clovek vie varit a spravuje restauraciu,ten sa moze profesionalne vyjadrovat je z fachu.

0 0
možnosti

Thyronx

7. 12. 2009 16:25
Uroven ceskych hospod je tragedie

Ochutnal jsem na zacatku 21.stoleti v Cechach nekolikrat i mizerne udelaneho smradlaveho psa (jako minutku). Od te doby se pravda mnohe zmenilo ale najist se dobre v Cesku je velka klika.

V Liberci se najim dobre v JEDINE Restauraci. V nekterych jinych mestech neni na dobre jidlo v restauraci sance dokonce zadna. Upada to.

Budiz k chvale, ze v Praze a nekolika malo jinych mestech se najdou DOBRE restaurace (nehlede na cenu). Pivo je cim dal horsi a budiz pochvalen Klaster,Svijany,Gambrinus a par dalsich. Ostatni jsou sracky. V USA jsou ceska piva natolik predrazena, ze se proste neobjednavaji. Cesi v USA tradicne uz po desitkly let likviduji obrovske trhy.

Ceske sklo,porcelan,bizuterie,ocel,textil,konfekce, textilni a jine strojirenstvi jsou v USA i s tim pivem v podstate jedna nula. Cesko zanika.

0 0
možnosti

Alk

7. 12. 2009 16:38
Re: Uroven ceskych hospod je tragedie

Ten Gambrinus je tam snad omylem! Tento europatok z urychlovače nemá s českým pivem už nic společného, stejně jako jedenáctistupňový NELEŽÁKOVÝ euroshit a podvod na českého pivaře - PILSNER URQUELL, vařený z chlorované vody a urychleně "hotový" v CKT. Musím se smát, jak někteří chodí na skvělou "dvanáctku" :-)))

0 0
možnosti

marek

7. 12. 2009 15:11
asi jsme jedli kazdy nekde jinde

Precetl jsem si v sobotnich LN recenzi na lokal LOKAL. Navstivil jsem ho v patek pred vikendem, protoze jsem se chtel presvedcit, ze i dalsi sit majitele ambiente bude stejne dobra...

Zklamani se dostavilo zahy. Ve 13.00 hodin uz na jidelnim listku nebyly prave jidla, kvuli kterym se do Lokalu dochazi - konkretne francouzsko brambory a svycarsky mlety rizek. Polevka z kurete byla nudna (malo masa, trochu mrkve) a chladna. Varene hovezi zebro se nedalo uriznout. Snad prave se shora uvedenych skutecnosti bylo v Lokale sero - aby lidi do taliru nevideli. Takze nebylo mozne ani precist si snad vtipne hlasky na oblozeni sten.

Ceny, ktere recenzentka zminuje jako dobre se mne dobre nezdaly. ALe to je otazka nazoru.

Kdyz mi ale nekdo prinese chladnou polevku, jidelnicek neni uz ve 13.00 hodin, v dobe obeda kompletni a nevidim poradne do talire tezko se mi bude do restaurace vracet.

Skoda - tesil jsem se.

0 0
možnosti

dívenka prostá

7. 12. 2009 15:16
Re: asi jsme jedli kazdy nekde jinde

naletěl no, votom to bilo* To je laurařina*

0 0
možnosti

Lukůvka

7. 12. 2009 14:53
nespokojenost

Dobrý den, navštívil jsem tuto restauraci asi před měsícem a mám úplně jinou zkušenost s jídlem než jaká je popisovaná. Můj dojem je špatná kuchyně. Ceny na kvalitu vysoké. V. Lukůvka

0 0
možnosti

miro

7. 12. 2009 14:52
x

Tak sem tě pozvu.

0 0
možnosti

dívenka prostá

7. 12. 2009 14:09
baranijak!

prosimtě piš svi meno nahoru, něco jak čermak na i-SS dnes, at vim vo co de a nemusim to čist* Děkuji*

0 0
možnosti

notabene9

7. 12. 2009 13:28
Po dobrém..

Po dobrém obědě doma za zlomek ceny tu udávané si tohleto klidně přečtu včetně úryvků z diskuse a jsem rád, že to mám tak, jak mám..Dobrou chuť..

0 0
možnosti

Pamětník I.

7. 12. 2009 13:25
čtenářský okruh

Článek je o kvalitní tradiční české kuchyni v jené restauraci, tak ať zdejší vegetariáni konstruktivně zkritizují, že tam dělají blbé škubánky nebo špatně nastavovanou kaši a nekafrají  nám do masa.

0 0
možnosti

fo-ol

7. 12. 2009 13:23
gulas

pokud jste - stejne jako ja - zavili priznivci gulase tak rozhodne nedoporucuji, v kazde druhe hospode najdete lepsi... nejlepsi gulas v praze varili v jinonickem dvore, ktery uz je bouhzel davno zavreny :(

0 0
možnosti

Učitel

14. 12. 2009 1:10
Re: gulas

Maso v guláši má být měkké a na skus křehké, omáčka je lesklá vyrestovaným tukem, vonící po přísadách, přiměreně hustá......

To je guláš. To asi ta amatérka Laura neví, když píše o mastných guláších.

0 0
možnosti