Diskuze
Znalci gastronomie nedají dopustit na českou kuchyni
Děkujeme za pochopení.
Pavlik
Od Zenevy
Casto jezdim se zakazniky ze Zenevy do Prahy a na jidlo se zastavujeme na ruznych mistech. Mam vypozorovano kde vetsine vice ci mene chutna. Zeneva je jeste pod vlivem francouzke kuchyne. Zeneva ale neni Pariz tzn. maly vyber a premrstene ceny. V Bernu ci Curychu zastavime tak akorat na zachod. Chut o nicem a drahe. Pivo katastrofa. Absolutne bez peny a jeste casto ve vinnych sklenickach. Pred Mnichovem se to zacina zlepsovat a v Bavorskem lese, cim blize ceske hranici zacina byt piti a jidlo pozitkem za rozumne ceny. V praze bohuzel zapomneli vetsinou na klasiku a tam beru hosty na Zizkov kde se jeste da obcas slusne jist. O nejake Prakvapeni sefkuchare a Slehy nestojime.
Schmidt.
Slavna ceska kuchyne.
Skubanky s makem a sisky se strouhankou. :-))))
Vzdyt i ten povestnej knedlik neni ani puvodne ceskej.
Cestovni pruvodce peje chvaly nad krasou ceske zeme, ovsem varuje pred ceskymy jidly. :-))
Jiří
Re: řekl Paulus, to je typicky české jméno, že
Stejně jako Fišer, Švarc a další stovky jmen. To jako někdo, nemá-li čisté české jméno, tak nemůže nic říkat?
hmm
když si projdete staarou českou kuchařku - pochopíte
jak naši předkové byli moudří. Ty původní recepty byly - vyvážené. Teď když je možnost kontrolovat ibngredience a jejich účinnost na netu zjistíte jak moudře jsou jídla sestavena. když je tučné a tíž stravitelné - určitě je tam přísada, která tlumí zátěž pomáhá k trávení -... jen to chce je neupravovat a dodržovat. Třeba takové rizito - z pohanky je úplně o něčem jiném. Recept y jsme zmodernizovali podle modních trendů a to bylo špatně. ... bohužel.. Nebo guláš s obyčejným knedlíkem posypaný cibulí... co se dělávaly... a další a další .. bylo by toho moc.
Mejla
Výsledkem je 1.místo v rakovině tlustého střeva na světě
a rovněž přední místo v obezitě a kardiovaskulárních chorobách.
M
Re: Výsledkem je 1.místo v rakovině tlustého střeva na světě
To není výsledek české kuchyně, ale nezřízeného obžerství!
Kresinka
no bodejť,
mohla bych přidávat jídla, co vařívala má babička : smažené telecí nožičky, karlovarskou roládku se čtyřmi párky uvnitř a s míchanými vejci a zeleným hráškem, to mi vařila na svatbu, báječné omáčky - bílá křenová s uzeným, švestková omáčka na uzené, a bramborové placky ! A ty polívky. Lecos umím a snažím se vařit, ale ne vždycky jsou suroviny, nebo bohužel peníze na ně. Jehněčí masícko je sprostě drahé, přitom báječné.
jakub
nyaaa!!!
super, víc takovejch článků! do pytle ať už zdechne ten komouš v nás a my zase začneme bejt lidi!