Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Znalci gastronomie nedají dopustit na českou kuchyni

Na českou kuchyni se zaměřují znalci gastronomie, kteří se v posledních letech snaží oživit kulinářskou kulturu v zemi. Chloubou jídelníčků v prestižních restauracích jsou pokrmy, jejichž základ hledají v prvorepublikových tradicích. Jejich výhodou je prý chuť, na kterou jsou domácí strávníci zvyklí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavlik

13. 12. 2009 18:59
Od Zenevy

Casto jezdim se zakazniky ze Zenevy do Prahy a na jidlo se zastavujeme na ruznych mistech. Mam vypozorovano kde vetsine vice ci mene chutna. Zeneva je jeste pod vlivem francouzke kuchyne. Zeneva ale neni Pariz tzn. maly vyber a premrstene ceny. V Bernu ci Curychu zastavime tak akorat na zachod. Chut o nicem a drahe. Pivo katastrofa. Absolutne bez peny a jeste casto ve vinnych sklenickach. Pred Mnichovem se to zacina zlepsovat a v Bavorskem lese, cim blize ceske hranici zacina byt piti a jidlo pozitkem za rozumne ceny. V praze bohuzel zapomneli vetsinou na klasiku a tam beru hosty na Zizkov kde se jeste da obcas slusne jist. O nejake Prakvapeni sefkuchare a Slehy nestojime.

0 0
možnosti

Schmidt.

13. 12. 2009 17:17
Slavna ceska kuchyne.

Skubanky s makem a sisky se strouhankou. :-))))

Vzdyt i ten povestnej knedlik neni ani puvodne ceskej.

Cestovni pruvodce peje chvaly nad krasou ceske zeme, ovsem varuje pred ceskymy jidly. :-))

0 0
možnosti

Emil

13. 12. 2009 2:12
VELKY HUBY

ale ne gurmani  jsou ti kuchari zde.

0 0
možnosti

čech

13. 12. 2009 0:51
řekl Paulus, to je typicky české jméno, že

? Již od Stalingradu.

0 0
možnosti

Jiří

13. 12. 2009 14:30
Re: řekl Paulus, to je typicky české jméno, že

Stejně jako Fišer, Švarc a další stovky jmen. To jako někdo, nemá-li čisté české jméno, tak nemůže nic říkat?

0 0
možnosti

hmm

12. 12. 2009 10:37
když si projdete staarou českou kuchařku - pochopíte

jak naši předkové byli moudří. Ty původní recepty byly - vyvážené. Teď když je možnost kontrolovat ibngredience a jejich účinnost  na netu zjistíte jak moudře jsou jídla sestavena. když je tučné a tíž stravitelné - určitě je tam přísada, která tlumí zátěž pomáhá k trávení -... jen to chce je neupravovat a dodržovat. Třeba takové rizito - z pohanky  je úplně o něčem jiném. Recept y jsme zmodernizovali podle modních trendů a to bylo špatně. ... bohužel.. Nebo guláš s obyčejným knedlíkem posypaný cibulí... co se dělávaly... a další a další .. bylo by toho moc.

0 0
možnosti

Jiří Paroubek

12. 12. 2009 7:15
Dnes naposled...

Já sežeru na co přijdu...

0 0
možnosti

Mejla

12. 12. 2009 6:39
Výsledkem je 1.místo v rakovině tlustého střeva na světě

a rovněž přední místo v obezitě a kardiovaskulárních chorobách.

0 0
možnosti

M

12. 12. 2009 8:42
Re: Výsledkem je 1.místo v rakovině tlustého střeva na světě

To není výsledek české kuchyně, ale nezřízeného obžerství!

0 0
možnosti

Kresinka

12. 12. 2009 4:07
no bodejť,

mohla bych přidávat jídla, co vařívala má babička : smažené telecí nožičky, karlovarskou roládku se čtyřmi párky uvnitř a s míchanými vejci a zeleným hráškem, to mi vařila na svatbu, báječné omáčky  - bílá křenová s uzeným, švestková omáčka na uzené, a bramborové placky ! A ty polívky. Lecos umím a snažím se vařit, ale ne vždycky jsou suroviny, nebo bohužel peníze na ně. Jehněčí masícko je sprostě drahé, přitom báječné.

0 0
možnosti

Milan

11. 12. 2009 16:24
Česká kuchyně ...

dobrá kuchyně :-)

0 0
možnosti

jakub

11. 12. 2009 15:14
nyaaa!!!

super, víc takovejch článků! do pytle ať už zdechne ten komouš v nás a my zase začneme bejt lidi!

0 0
možnosti