Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Brzlík či mozeček? V hostinci U Koně servírují vnitřnosti

Češi opovrhovali vnitřnostmi, protože s nimi měli špatnou zkušenost z komunismu. Redaktor LN vyrazil do Klokočné, kde mu o návratu brzlíku na české jídelní lístky vyprávěl Jaroslav Sapík.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V. Novák

14. 1. 2010 11:30
Češi rozhodně neopovrhovali vnitřnostmi,

a už vůbec ne za socialismu. Játra, zejména vepřová, bylo vysloveně podpultové zboží a jiné vnitřnosti jako brzlík, vemínko (no, vnitřnost...), býčí žlázy(...) a jiné speciality se daly sehnat jen ve specializovaných masnách.

Pokud někdo začal vnitřnostmi pohrdat - tak pod vlivem polistopadové propagandy, jak jsou nezdravé a v rámci opičení se po Vyspělém Západu. Anglický kuchař-cestovatel Floyd si pochvaloval, jak v Česku se pořád ještě dají (byť s problémy) sehnat části dobytka, které v Anglii už dávno zmizely a snad je jejich prodej i zakázán. Třeba mozeček.

0 0
možnosti

J. Blažek

13. 1. 2010 12:07
Pozdravuji

Dovoluji si tímto pozdravit mistra kuchaře pana Jaroslava Sapíka, absolventa Střední hotelové školy ve Velkém Meziříčí. Poznal jsem jej jako vynikajícího kuchaře i jako charakterního člověka.

RNDr. Jan Blažek, emeritní učitel SHŠ Velké Meziříčí.

0 0
možnosti