Diskuze
Brzlík či mozeček? V hostinci U Koně servírují vnitřnosti
Děkujeme za pochopení.
V. Novák
Češi rozhodně neopovrhovali vnitřnostmi,
a už vůbec ne za socialismu. Játra, zejména vepřová, bylo vysloveně podpultové zboží a jiné vnitřnosti jako brzlík, vemínko (no, vnitřnost...), býčí žlázy(...) a jiné speciality se daly sehnat jen ve specializovaných masnách.
Pokud někdo začal vnitřnostmi pohrdat - tak pod vlivem polistopadové propagandy, jak jsou nezdravé a v rámci opičení se po Vyspělém Západu. Anglický kuchař-cestovatel Floyd si pochvaloval, jak v Česku se pořád ještě dají (byť s problémy) sehnat části dobytka, které v Anglii už dávno zmizely a snad je jejich prodej i zakázán. Třeba mozeček.
J. Blažek
Pozdravuji
Dovoluji si tímto pozdravit mistra kuchaře pana Jaroslava Sapíka, absolventa Střední hotelové školy ve Velkém Meziříčí. Poznal jsem jej jako vynikajícího kuchaře i jako charakterního člověka.
RNDr. Jan Blažek, emeritní učitel SHŠ Velké Meziříčí.