Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak dobře uvařit za málo peněz: svíčková za 25 korun

Nemocnice vysvětlují nevalnou kvalitu svých pokrmů nedostatkem peněz. Požádali jsme tedy šéfkuchaře Radka Šubrta o testovací svíčkovou – za málo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Tachovský

1. 7. 2010 13:23
Jak prisel na biceps na stehnu ?

Biceps je prece na pazi. Na stehnu je kvardiceps.

0 0
možnosti

J. Stejskal

12. 5. 2010 3:17
Nechci mluvit o penězích.

V podstatě o to nejde. Před třemi lety jsem byl v nemocnici Na Bulovce. Kuchyňská zařízení, která nemocnici vydělávala, protože ještě dodávala do různých restaurací, byla pochopitelně prodána přátelům. Nejzajímavější na tom bylo, že porce byly obrovské a z dobrých surovin, ale skutečně nepoživatelné, neb kuchař musel být naprostý kretén, Bylo to tak odporné, že všichni snědli polévku a pak šli okupovat stánek s buřty. Za celý pobyt jsem nesnědl jediné hlavní jídlo a rodina mi nosila. Oni prostě kazili suroviny. Fuj!

0 0
možnosti

R. Švehla

11. 5. 2010 4:24
V Kuřeti se vaří dobře !

Přiznám se bez mučení, že knedlíky moc nejím.

Ale v restauraci Kuře v hodinkách jsem letos na jaře dal na radu personálu.

A ta svíčková byla vážně dobrá.

Doufám, že si "Kuře" udrží svoji úroveň i po znárodnění.

Volte návrat štěstí a radosti, volte návrat RaJe !    ***   Volte ČSSD a KSČM !

0 0
možnosti

P. Sulc

13. 5. 2010 4:45
Re: V Kuřeti se vaří dobře !

Kde to je, pane Svehlo ??

0 0
možnosti

J. Bakulová

10. 5. 2010 18:28
taky dělám svíčkovou

z levnějšího masa, taková květová špička, nebo tzv. přední roštěnec, chce si to jen s masem trochu pohrát. Roštěnec okrájím od tuku, sbalím ho, proložím špekem a svážu i tvarově je vynikající.

0 0
možnosti

F. Kusák

10. 5. 2010 11:30
Svíčková za 25,- Kč

Nejsem sice kuchař, ale o kalkulaci obecně něco vím. Do nákladů přeci nemůžete zařadit jen ty tzv. variabilní náklady, ale také ty fixní. Jestliže bych si dal tu práci, a pokud bych nebyl pohodlný, a spočítal všechny náklady poctivě, pak bych se těmto úvahám mohl jen vysmát. Samozřejmě, že mohu tyto náklady rozpustit jinde, zejména odpisy, režijní energie, režijní mzdy atd. Ale pak to, co tvrdím není pravda a část ceny za mě zaplatí někdo jiný. Samozřejmě také vím, že lze ušetřit, ale nevěřím, že by to mělo na cenu takový vliv. Jinak je známý program na kalkulaci jídel, mají jej restaurace a jiné vývařovny k dispozici. Podle něj lze velmi přehledně kontrolovat každé náklady na druhy jídel a stanovit cenu, tedy i míru zisku.

0 0
možnosti