Diskuze
Jak dobře uvařit za málo peněz: svíčková za 25 korun
Děkujeme za pochopení.
J. Tachovský
Jak prisel na biceps na stehnu ?
Biceps je prece na pazi. Na stehnu je kvardiceps.
J. Stejskal
Nechci mluvit o penězích.
V podstatě o to nejde. Před třemi lety jsem byl v nemocnici Na Bulovce. Kuchyňská zařízení, která nemocnici vydělávala, protože ještě dodávala do různých restaurací, byla pochopitelně prodána přátelům. Nejzajímavější na tom bylo, že porce byly obrovské a z dobrých surovin, ale skutečně nepoživatelné, neb kuchař musel být naprostý kretén, Bylo to tak odporné, že všichni snědli polévku a pak šli okupovat stánek s buřty. Za celý pobyt jsem nesnědl jediné hlavní jídlo a rodina mi nosila. Oni prostě kazili suroviny. Fuj!
R. Švehla
V Kuřeti se vaří dobře !
Přiznám se bez mučení, že knedlíky moc nejím.
Ale v restauraci Kuře v hodinkách jsem letos na jaře dal na radu personálu.
A ta svíčková byla vážně dobrá.
Doufám, že si "Kuře" udrží svoji úroveň i po znárodnění.
Volte návrat štěstí a radosti, volte návrat RaJe ! *** Volte ČSSD a KSČM !
J. Bakulová
taky dělám svíčkovou
z levnějšího masa, taková květová špička, nebo tzv. přední roštěnec, chce si to jen s masem trochu pohrát. Roštěnec okrájím od tuku, sbalím ho, proložím špekem a svážu i tvarově je vynikající.
F. Kusák
Svíčková za 25,- Kč
Nejsem sice kuchař, ale o kalkulaci obecně něco vím. Do nákladů přeci nemůžete zařadit jen ty tzv. variabilní náklady, ale také ty fixní. Jestliže bych si dal tu práci, a pokud bych nebyl pohodlný, a spočítal všechny náklady poctivě, pak bych se těmto úvahám mohl jen vysmát. Samozřejmě, že mohu tyto náklady rozpustit jinde, zejména odpisy, režijní energie, režijní mzdy atd. Ale pak to, co tvrdím není pravda a část ceny za mě zaplatí někdo jiný. Samozřejmě také vím, že lze ušetřit, ale nevěřím, že by to mělo na cenu takový vliv. Jinak je známý program na kalkulaci jídel, mají jej restaurace a jiné vývařovny k dispozici. Podle něj lze velmi přehledně kontrolovat každé náklady na druhy jídel a stanovit cenu, tedy i míru zisku.