Diskuze
Černý bez. Lahůdka, kterou si v restauraci nedáte
Téměř na každém jídelním lístku najdete na jaře květák nebo brokolici. Bohužel tam však neuvidíte zeleninu, které se říká nepravý květák. Abychom byli přesní: není to vlastně ani zelenina. Jsou to květy černého bezu. Kosmatice. Přitom roste všude zadarmo a dá se z ní připravit ledacos.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová
28. 6. 2010 14:53
jednodušší je..
ostříhat kvítla bezu do lívancového těsta a smažit lívance...kosmatice, bezová limonáda...čaj...ano, před vrbou smekni,před bezem klekni...a nezralé,zelené bezinky, šly naložit do soli a používat jako kaprlátka - kapary, když tu za totality nic takového nebylo...
0
0
možnosti
K. Pořická
27. 6. 2010 23:54
Kdo nechce vejce v těstíčku ředit pivem,
ať použije trochu bílého vína.Rovněž černé pivo je v těstíčku výborné,zvláště u sladkých variant.
0
0
možnosti
J. Kejkrt
26. 6. 2010 17:53
Bezinkovou domácí limonádou
nás poctili na jedné farmě ve Skåne.
Docela pitné, i když, samozřejmě, plzeň je plzeň.
0
0
možnosti
F. Doušek
26. 6. 2010 17:24
doporučuji, ale...
Před pár lety jsme to zkusili, docela dobré až na prudkou alergickou reakci mé manželky.
0
0
možnosti