Diskuze
Češi se přejedli hamburgerů a pizzy. Chtějí svíčkovou v bufetu
Děkujeme za pochopení.
Z. vintr
Takovému Sochorcovi stačí krvavá tlačenka a po
ní má hubu červenou a plnou bolševismu.
J. Šrámek
Je to vše o reklamě!
Většina lidí cpoucích se v ,,mekáči'' nemá o kuchyni pojem.Navíc si myslí,že s karbenátkem v ruce jsou američtí milionáři,či hvězdy ,,šou'' byznysu.Svíčková je svým způsobem dieta,stačí nešidit omáčku moukou a kořenová zelenina také není luxusní položka.Stejně tak ostatní běžná jídla.Jen ta propagace,ta chybí!Natočte pro televizi šot s populární osobou,jak jí vepřové koleno,přidejte pár ,,misek'' a o pizzu nikdo nezavadí.Nebo položili jste již otázku proč určité množství mouky a vejce,smíchané a uvařené v podobě nudlí(těstovin) je zdravé a stejná surovina v podobě knedlíku je ,,jedovatá''?
J. Kejkrt
Re: knedlík vs. makaróny
To mi taky přijde zábavné.
Hlavně když to nějaký znalec opentlí větami "lehká středozemní strava" a "těžká česká kuchyně".
J. Kejkrt
Sladký žemle se sekanou.
To může jíst jenom Američan nebo Ignorant.
Česká sekaná v český housce je zpravidla nesrovnatelně chutnější a stojí asi čtyřikrát míň.
"Zdravá strava" je to asi tak nastejno.
P. Sulc
Re: Sladký žemle se sekanou.
ignorant jste vy. Zrejme jste nepochopil, ze clovek ma rad to, na cem od malicka vyrusta. Cech na veprovym, Ital treba na chobotnicich. Cech ma rad zitnej chleba, Talian ci Francouz to nevezme do huby. Jste proste ten malej Cechacek, ktery v riti byl a vykal tam videl
M. Komárek
problém české kuchyně
je především v surovinové, energetické náročnosti a pak také z hlediska nároků na prostory, hygienické normy. Na straně druhé - příjmů - je problém v "předvídatelnosti" cen. Tzn., že cenu za guláš či svíčkovou prostě stanovujete s vědomím, že klienti dobře tuší kde je přijatelná hranice a tím se vám marže značně limituje. Naopak celkem ideální je italská kuchyně pro svoji jednoduchost, z pár univerzálních ingrediencí uděláte třístránkové menu a ceny ještě vystřelíte od oka ...
Na české kuchyni opravdu nezbohatnete, čeká vás jen poctivá každodenní dřina.
Ale jsem rád, že se začíná zase vracet, i já se k ní vracím :-)
S. Vácha
Re: problém české kuchyně
Pane Komárek,dobře napsáno.Vím to,měl jsem jídelnu.Co také zabíjí jsou podnájmy a hygienické normy.To je příšerné....
F. Kusák
České jídelny.
No ano to byl pojem. A hlavně masny s jídelnou, kde jsem si dal polévku nebo zabíjačkový guláš. Zda to mělo úroveň, to už si moc nepamatuji, ale v těch dvaceti to chutnalo náramně. Myslím, že by se měl ten fenomen český jídelen znovu obnovit. Musí to však mít trochu úroveň srovnatelnou s některými dobrými franchisingovými řetězci. Vadí mně totiž, když majitel, ve snaze ušetřit pár korun, zaměstná velmi nekvalití perzonál, pak je lepší jít na kuřecí stehno do KFC nebo si koupit jen křupavou housku.
A. Reček
To jim došlo teprve teď?
U nás pořád se držíme toho co uměly naše maminy a babiny.