Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lidé neznají česká regionální jídla, změnit to má nový festival

Regionální gastronomické speciality jsou v Česku téměř neznámé; změnit to má nový festival Česká chuťovka, který se uskuteční od 16. do 19. září v Praze na Kampě. Návštěvníky se pokusí nalákat na kulinářské a potravinářské speciality z různých koutů země.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Koťátková

16. 7. 2010 8:46
Být in

http://www.animalrights.webz.cz/gastronauti.htm" target="_blank" rel="nofollow">Teď jsou v módě světové gastro-vychytávky

 

0 0
možnosti

J. Pašek

15. 7. 2010 20:01
Tzv. regionální buřty, klobásy a housky . ..

potřebujete jako díru do hlavy . . .

0 0
možnosti

M. Raabová

16. 7. 2010 9:02
Re: Tzv. regionální buřty, klobásy a housky . ..

naši rodiče a prarodiče na nich vyrostli a dožívají se i stovky. O generaci "zdravých" jídel se to říct nedá.  Taková úmrtnost mezi 50-60 lety tady dlouho nebyla.

0 0
možnosti

M. Raabová

15. 7. 2010 19:19
protože

naši snobi se stydí přiznat, že jedí obyčejné jídlo a to, co všichni v zahraničí dávají jako přednost a jsou na to patřičně hrdí, tak my měníme za mořské potvory , čínské nudle apod. A ještě nám někdo nakuká, jak je to zdravé, jako soja. Od doby jejího většího používání stoupl počet alergiků o 30%

0 0
možnosti