Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Čerstvý neznamená měkký. Jak má vypadat dobrý chléb?

Na český chléb vonící po kvásku, s křupavou, dohněda vypečenou kůrkou už skoro nenarazíte. Místo toho kupujeme chléb bez vůně a chuti, který se po nakrojení drolí a po dvou až třech dnech se potáhne zelenou plísní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Linhart

25. 7. 2010 23:30
Kamarád pekař má taky VŠChT Praha.

Má rodinou pekárnu a několik obchodů v kraji. Jeho chleba poznám i z dálky; když je nakrájený na košíku v hospodě. Zblízka ještě líp. Skoro každý den si kupujeme "Kořen" v neděli "Slezský tmavý". Na pekárnu jsem se podívat byl, v provozu jsem ji neviděl, není to pro mě tak podstatné a asi bych tam ani nesměl.

Dost jsem se stěhoval po republice a ochutnal dost chlebů. S tímhle jsem konečně spokojen. Bydlím v KnL. Tolik reklama.

0 0
možnosti

J. Stejskal

24. 7. 2010 22:36
ZA rohem máme italskou pekárnu.

Kdo netrvá na klasickém českém chlebu, vybere si tam skvěle. Je to za ranec, ale člověk pozná, že pečivo je rovnocenným partnerem toho, co jíte. Je to úžasné. Pochopitelně nejhůře dopadá "předpečené" pečivo které kupují, třeba bagety. Nevím čím to je, že je to vždy vlastně nedopečené.

0 0
možnosti

J. Frgalova

23. 7. 2010 13:59
my si pečeme

vlastní chléb v domácí pekárně a je výborný. Existuje mraky možností a nápadů na internetu, stačí si jen koupit domácí pekárnu.

 Skončily problémy s plesnivostí, protože ten domácí chléb je za dva dny snězený a plesnivět ani nestačí ( pokud by vůbec zplesnivěl), jednou jsem jej jedla týden a furt nic. Nebalíme to však do igeliťáku, ale do prodyšné utěrky ( jako za starých časů).

Směsi na chléb + pečení doma je sice dražší varianta, ale když uvážím, že polovinu průmyslového chleba ( rohlíků) jsem vyhodila ( zplesnivělo to kolkrát do druhého dne), že je to vlastně nechutná hrouda, cena toho domácího se tím snižuje.

0 0
možnosti

D. Kramolišová

23. 7. 2010 17:36
Re: my si pečeme

Souhlas...tak jsem to řešila i já...aby mi ještě přidával do chleba starý chléb...abych měla gumové housky...tak si vše pohlídám...a srovnání? No to snad ani nejde...

0 0
možnosti

F. Kusák

23. 7. 2010 11:33
Chléb náš vezdejší

No, to ohmatávání je asi pravda. Dělá to většina lidi, a tak bych se divil, kdyby si toho výrobci nevšimli. To samé je křupavost, nadýchanost nebo tmavost střídy. U většiny výrobků se to vytváří uměle, chemickými přípravky. Svět chce být klamán.  Jen mě někdo poraďte, jak na to normálním způsobem přijít.

A pak přijde nějaký chytrák s biochlebem, bude to stejné, jen dvakrát

dražší.

0 0
možnosti

F. Doušek

23. 7. 2010 10:37
no nevím, ale mám pocit, že držkovský chléb

se v posledních několika letech dost pokazil a přestali jsme ho kupovat. Stejně tak i dříve vyhlášený svijanský chléb a housky. Teď jsou to "gumáci".

0 0
možnosti