Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Umění být hostem aneb jak se chovat v restauracích?

Kritizujeme kuchaře, restaurace, obsluhu: stěžujeme si na nevlídný personál, špinavé ubrusy a nevkusnou výzdobu. Žehráme, že musíme konzumovat jídlo z polotovarů. Není to ale tak, že dostáváme v podstatě to, co si zasloužíme? A že tam, kde neexistuje kvalitní poptávka, není ani kvalitní nabídka?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Vargulič

6. 11. 2010 7:42
Pečlivě..

Pečlivě jsem si ta pravidla prostudoval a několikrát přečetl, i když do restaurací nechodím..Může se to hodit? Kde..?

0 0
možnosti

J. Hochová

5. 11. 2010 16:51
Američani často jedí z papíru.Neříkejte, že jsou dál.

Ale lidé je poctivě dohánějí.

0 0
možnosti

J. Pašek

5. 11. 2010 18:12
Ále dou . . .

V restauraci?  . . . Hmmm, dobrý . . . 

Na Václaváku prodávají opékané buřty na porcelánu  . . 

0 0
možnosti

M. Starý

5. 11. 2010 14:53
To už tady jednou bylo...

Za první Republiky v Hlávkových kolejích budoucí vysokoškoláci stolovali a číšničtí učni je obsluhovali. Pochopitelně po Únoru jsme to soudruzi zrušili, protože všichni jsme si rovni...a inteligence se přece nemůže povyšovat nad dělnickou třídu. Ještě tak taneční aneb kurzy společenského chování, to je maximum toho, co bolševik v této oblasti povolil.

0 0
možnosti

M. Trhlík

5. 11. 2010 16:40
Re: To už tady jednou bylo...

Pane Starý,nevím,zda je dobré vše zase obracet na soudruhy a bolševiky.První republiku jsem nezažil,ale konec soukromých restaurací,či hospod ano.Vše bylo o lidech a ne komunistech.A nebyli to jen staří dosluhující číšníci,ale i mladá generace,která se chovala velmi vstřícně a kultivovaně.Dnes máme  skoro 21 roků od sametové revoluce a máme zase velmi kultivované podniky i když nemají nejvyšší označení,ale na druhé straně stejně tak i luxusnější podniky s mizernou obsluhou.S těmito problémy se bylo možné potkávat i v holičství,či jinde.Pamatuji se na řadu velmi ochotných lidí i v době před rokem 1989 a stejně tak po roce 1989,ale i naopak.Tak nenadávejme za každou cenu.

0 0
možnosti

J. Kraus

5. 11. 2010 11:11
Hospoda, výčep není restaurant.

To co je zde napsáno o hostech jak se chovají (modrý sloupec ) tak to je snad někde z nějaké VIII cenové skupiny. Ve skutečném restaurantu se s tím asi jen málokdy můžete setkat.

0 0
možnosti