Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Malá obhajoba spropitného aneb Proč odměňovat obsluhu?

V diskusích o spropitném jsem vysledoval čtyři argumenty jeho odpůrců, které se neustále opakují. Rád bych je uvedl na pravou míru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A. Machacek

20. 3. 2011 22:47
Diskuze za chovno

Cech zustane cechem, k cemu spropitne ptate se? . Cisnik je vas zamestnanec a o zamestnance se musite vzdy dobre postarat. Proto mate v cesku cisniky line,  vetsinou se studenym ksichtem kteri kradou. V jinych zemich tomu tak neni, jste si mozna povsimli! Ta vase povestna zavist kdyz ja vydelam malo proc by on mel mit vic.

0 0
možnosti

I. Mikenda

20. 3. 2011 20:45
Je to daňový únik

NEMÁME NA DŮCHODY, NA LÉKAŘE A TADY NĚKDO PODPORUJE DAŇOVÉ ÚNIKY.

NENÍ TO I TRESTNÉ?

0 0
možnosti

B. Rampír

20. 3. 2011 15:00
Kdo má větší zásluhu?

Na spokojenosti hosta se nepodílí jenom pozorný a ochotný číšník, ale také kuchař, který uvařil a upravil chutné a kvalitní jídlo. Ten ale ze spropitného nevidí ani groš, spropitné shrábnou číšníci, kteří to jídlo pouze přinesli na stůl. Tvrzení, že kuchaři jsou placeni lépe než číšníci je nesmysl. Jsou placeni stejně mizerně (pokud ovšem autor článku považuje hrubou mzdu pro padesátiletého kuchaře-specialistu s maturitou a pětatřiceliletou praxí 13-15 tisíc za odpovídající). Přesčasů "neurekom", ale ty se neplatí, nanejvýš si může občas vzít náhradní volno.

0 0
možnosti