Diskuze
Malá obhajoba spropitného aneb Proč odměňovat obsluhu?
Děkujeme za pochopení.
A. Machacek
Diskuze za chovno
Cech zustane cechem, k cemu spropitne ptate se? . Cisnik je vas zamestnanec a o zamestnance se musite vzdy dobre postarat. Proto mate v cesku cisniky line, vetsinou se studenym ksichtem kteri kradou. V jinych zemich tomu tak neni, jste si mozna povsimli! Ta vase povestna zavist kdyz ja vydelam malo proc by on mel mit vic.
I. Mikenda
Je to daňový únik
NEMÁME NA DŮCHODY, NA LÉKAŘE A TADY NĚKDO PODPORUJE DAŇOVÉ ÚNIKY.
NENÍ TO I TRESTNÉ?
B. Rampír
Kdo má větší zásluhu?
Na spokojenosti hosta se nepodílí jenom pozorný a ochotný číšník, ale také kuchař, který uvařil a upravil chutné a kvalitní jídlo. Ten ale ze spropitného nevidí ani groš, spropitné shrábnou číšníci, kteří to jídlo pouze přinesli na stůl. Tvrzení, že kuchaři jsou placeni lépe než číšníci je nesmysl. Jsou placeni stejně mizerně (pokud ovšem autor článku považuje hrubou mzdu pro padesátiletého kuchaře-specialistu s maturitou a pětatřiceliletou praxí 13-15 tisíc za odpovídající). Přesčasů "neurekom", ale ty se neplatí, nanejvýš si může občas vzít náhradní volno.