Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kuchaři dávají přednost máslu, lékaři jsou proti

Zatímco kuchaři nedají dopustit na máslo pro jeho mimořádně jemnou smetanovou příchuť, lékaři zaměření na prevenci nemocí srdce a cév upozorňují, že ze zdravotního hlediska je žádoucí máslo omezovat a volit spíše margaríny. Milovníci másla si podle nich mohou vybrat margarín s máslovou chutí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

R. Hofman

2. 8. 2011 18:18
Kdo ho zaplatil?

Už dlouho je známo, že ztužené tuky hydrogenované z olejů poškozují imunitu, zvláště u dětí. Obrovské peníze koncernů to bagatelizují. Líné matky kupují vlastní sestru másla aby mohly vstávat později a mazat svačiny. Máslo by musely vyndat z lednice dřív.

0 0
možnosti
PB

P. Boublíková

2. 8. 2011 18:34
Re: Kdo ho zaplatil?

Imunitu u dětí poškozuje všechno možné. Kdoví, jestli ji nepoškozuje úplně všechno:-)

0 0
možnosti
MR

M. Raabová

2. 8. 2011 10:46
uměle

vyrobené letí. Proč lidi kupují biopotraviny a pak to zaplácnou umělou hmotou v podobě margarínu?

0 0
možnosti
MC

M. Charouz

2. 8. 2011 10:07
Je hloupost

si kvůli zdraví kazit život.

0 0
možnosti
DK

D. Krajíček

2. 8. 2011 8:14
Margaríny???

Margaríny a jejich transnasycené tuky, které tělo nedokáže zpracovat, ani se jich zbavit?

A na druhé straně máslo obsahující malé množství cholesterolu, který je tělu vlastní (vyrábí si ho v játrech), a jehož škodlivost byla vyvrácena novými zdravotními studiemi. Myslím, že volba je víc než jasná...

0 0
možnosti