Diskuze
Nevyváženou nabídku milá obsluha nespasí
Děkujeme za pochopení.
M. Verner
Černý orel
Já jsem od malička bydlel na Kroměřížsku (i když teď už v Praze). Moc restaurací v Kroměříži sice neznám, ale moc se mi líbilo v Černém orlovi, a to hlavně kvůli tomu, že tam mají vlastní pivovar :-) Ale vaří tam taky slušně - jídlo je sice trochu dražší, ale pořád levnější než na Octárně.
Je to na Velkém náměstí a na tom samém náměstí je také malé vegetariánské bistro, kde jsem si taky moc pochutnal. Dával jsem si tam tehdy jen tmavý chléb s burákovou pomazánkou a uzeným tofu a nějakou zeleninovou polévku, ale bylo to vynikající - na krátkou svačinu při chození po památkách ideální. Jen si bohužel nepamatuju, jak se to bistro jmenuje - ale je to na jednom z rohů náměstí, tak to snad zájemci najdou.
S restauracemi je to těžké - většinou dělávají levná a univerzální jídla, a přitom Morava nabízí řadu krajových specialit. Všude je také stejný problém s obrovským množstvým jídel v menu, takže většina ingrediencí je mražená, a ryby jsou takřka výhradně mořské. Nemáme na Moravě sice velké rybníky, ale určitě by se čerstvé sladkovodní ryby našly.
Kdo by však toužil po krajových specialitách, tak třeba v restauraci U Johana ve Zlíně u výjezdu na Vizovice vaří spoustu klasických východomoravských jídel. Sice také trpí syndromem obřího jídelníčku, ale vaří tam slušně.
V Holešově na Kroměřížsku vařili skvěle tradiční česká jídla v restauraci Tacl - měli tam výborného králíka i grilované vepřové s bramborovou kaší se špenátem, která se úplně rozplývala na jazyku. Jenže jsem slyšel, že kuchař teď odešel a mají tam někoho nového, takže nemůžu nic zaručit :-).
M. Verner
Re: Černý orel
... s obrovským množstvím ... Nechápu jak se mi tam to tvrdé ý dostalo :-)