Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zapojte selský rozum a nekupujte šmejdy, říká Roman Vaněk

V kuchyni používejte selský rozum. To je nejčastější a zaručená rada gastronomického experta a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka. Ve svých kurzech učí lidi hlavně pokoře k surovinám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Herna

5. 7. 2012 11:26
Rozpor mezi chtěním a možnostmi

   Je sice pravda, že mnohdy v obchodech najdeme šmejdy. Jenže ne vždy je poznáme. A pak tu také hrají roli mezi cenou a kvalitou. A také, že mnohdy nemám možnost shánět zboží, které chci. Samostatnou kapitolou jsou hyper a super markety, kde levné a kvalitní zboží je buď v "5" patře regálu, nebo v "suterénu" kam nevidím. Svojí rolo hrají i popisy na baleném zboží, které díky barevné kombinaci a velikosti písmen jsou nečitelné. A také zboží vyrobené pro český trh má popisy ve všech možných jazycích včetně čínštiny, jen ta čeština tam jaksi buď chybí nebo je zastrčená.  

0 0
možnosti

J. Kraus

3. 7. 2012 4:01
Rozum

Naprostý souhlas.

0 0
možnosti

Z. Kulhánková

30. 6. 2012 4:05
Fógl není české jídlo

Britové mu říkají "beef olive" a Francouzi "oiseau sans tete" (bezhlavý pták, na druhém e je stříška, kterou mi klávesnice neumí).

0 0
možnosti

J. Stejskal

30. 6. 2012 0:21
Mimochodem,

v případě polévky, sáhnu vždy raději po maggi, než po soli.

0 0
možnosti

J. Orlík

8. 7. 2012 15:34
Re: Mimochodem,

No fuj, maggi mi nesmí do baráku. Kuchař se pachtí, aby udělal a dobře ochutil polévku, a Vy to zfušujete maggim? Takvož člověk by snad ani do kulinářských diskusí neměl chodit. Maggi je natolik výrazné a specifické, že stačí trocha a všechna jídla jsou chuťově stejná. Brr, až se mi ježí, na zádech, krupon, když na to pomyslím. Pokud musíte používat maggi, tak jste něco do polévky, při vaření, nedal. Třeba tam bylo málo masa nebo zeleniny. Maggi je tekutina poslední záchrany, pokud nechcet jíst vyloženě planou polévku. Ale pokud kuchař svou práci udělal dobře, nepotřebujete, po naservírování, vůbec nic.

0 0
možnosti

I. Schmalzkopf

29. 6. 2012 20:42
Další odpůrce pana Babicy, jak klouzek Pohlreich.

Vaří ovšem Pohlreich telecí vývar z hovězí oháňky? Těžko.

Já prostě miluji tihleti experti.

0 0
možnosti

P. Košíček

29. 6. 2012 23:48
Re: Další odpůrce pana Babicy, jak klouzek Pohlreich.

Pan Babica dokáže uvařit telecí vývar i z prasečí oháňky!  A když nemá ani tu, nasype do vodý místo nějaké oháňky kozí bobky. A furt z toho bude telecí vývar! Holt kdo umí, umí!

0 0
možnosti