Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kam v Česku na nejlepšího burgera? 10 nej podniků

Poctivý americký burger je žádaný i v Česku. A kam zajít na ten nejlepší? V rámci festivalu americké kuchyně Taste of America proběhla soutěž o nejznámější americkou specialitu. Tady je desítka podniků, kam stojí za to se na burgera vypravit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Belling

3. 7. 2012 16:24
Omáčka JD

Na omáčku:

¼ šálku nadrobno nakrájené šalotky nebo zelené cibulky / ½ šálku oloupaných čerstvých hub / 4 lžíce nesoleného másla pokojové teploty / 2 šálky hovězího vývaru / ¾ šálku suchého bílého vína  / 2 lžíce zeleného pepře, mírně drceného / ½ šálku plus 5 lžic Jacka Danielse nebo jiného kvalitního bourbonu / ½ šálku smetany  /Sůl a čerstvě mletý bílý pepř / Pár kapek čerstvé citronové šťávy 

- Příprava: Na pánvi opečte dohněda šalotku a houby na 2 lžících másla. Přidejte vývar, víno, půl šálku bourbonu, lžíci zeleného pepře, oheň zmírněte na střední. Přidejte smetanu a nařeďte do mírně krémové konzistence. Po troškách vmíchejte 2 zbylé lžíce másla. Přidejte lžíci zeleného pepře, 5 lžic bourbonu, citronovou šťávu dle chuti a udržujte teplotu. 

0 0
možnosti

J. Tachovský

3. 7. 2012 9:17
Zadny hamburger neni nejlepsi

Hamburger je z podstaty junk food.

0 0
možnosti

j. jonáš

3. 7. 2012 15:53
Re: Zadny hamburger neni nejlepsi

Mohl byste prosím uvést co je na něm nezdravého?

0 0
možnosti

Z. Kulhánková

3. 7. 2012 7:47
Maso se před grilováním nesolí

a houska se lehce namaže majonézou, hořčicí nebo obojím.

0 0
možnosti

M. Charouz

3. 7. 2012 8:56
Re: Maso se před grilováním nesolí

Paráda! Jen jsem moc nepochopil, proč se k tomu baští hranolky, když už je to v pečivu.

0 0
možnosti