Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lilek nechte vypotit. A připravte si z něj třeba kaši

Lesklé tmavě fialové plody lilku jsou oblíbenou součástí francouzské, řecké i arabské kuchyně. Michelinský šéfkuchař Roman Paulus z nich nejraději připravuje jemnou kaši.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V. Bauckmann

9. 7. 2012 15:16
lilek je skvělý

Taky jsem byl dříve bezradný při pohledu na tuhle věc. A díky podobným receptům jako tady v článku jsem jej řadil do kolonky "exotika" a vyhýbal se mu. Pak jsem ale zkusil jednoduché ratatouille a světe div se, ono to jde i bez nedostupných surovin. Od té doby lilek patří do naší kuchyně stejně jako cuketa. Někdy je dobré prostě věc upravit na ten nejzákladnější způsob, ochutnat a popřemýšlet, k čemu by se to hodilo.

0 0
možnosti

M. Charouz

9. 7. 2012 17:28
Re: lilek je skvělý

Prima je jen tak na grilu, nakrájený na plátky, potřený olivovým olejem a česnekem (ne čínským!) A když je škaredě, dá se to šoupnout úplně stejně do trouby na pečící papír. K tomu dresing dle chuti a úplně prosté, vychlazené pivko!

0 0
možnosti

P. Šraier

9. 7. 2012 9:55
Recept

Jasně, díky za tyhle michelinské recepty se v Česku běžnými ingrediencemi, ořechový olej a mořského vlka mají hned vedle v BILLE, už tam letím (tam často nemají ani blbý neobalovaný filé a vlka má ve vedru leda pokladní...:-P)...

0 0
možnosti

Z. Kulhánková

9. 7. 2012 10:20
Re: Recept

Z dálky dovážený a třikrát zmražený a rozmražený mořský vlk není nic moc, to si radši dejte čerstvého pstruha.

0 0
možnosti

Z. Kulhánková

9. 7. 2012 7:12
Ehm, rajčata jsou také ovoce

0 0
možnosti