Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Obchodníci švindlují. Pozor na zčerstvělé ryby, varuje 'Kluk v akci'

Když si vybíráte rybu, musíte z toho mít dobrý pocit. Ve chvíli kdy máte nějakou drobnou pochybnost, raději ji nekupujte, radí šéfkuchař restaurace Chateau St. Havel Ondřej Slanina, známý ze seriálu "Kluci v akci". A přidává zaručené triky, jak čerstvou rybu poznat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Kraus

20. 7. 2012 8:05
Ryby

Ryby jedině přímo do rybářů.

0 0
možnosti

Z. Kulhánková

17. 7. 2012 5:37
Zčerstvělá ryba?

To je něco jako k...a s přišitou panenskou blánou. Stejné hygienické riziko.

0 0
možnosti

T. Hošek

13. 7. 2012 13:10
.....

kdo má přístup do makra,... tak rozhodně kupovat rybu tam. .... ryby mají čerstvé... je to jen o tom, že mají velké odběry - takže jim to tam neleží na ledu týden.

0 0
možnosti

P. Stavjaník

13. 7. 2012 20:15
Re: .....

S Makrem souhlasím. Ono je to nejméně rizikové i u ostatních potravin, pokud zrovna člověk nezatouží po výrobním salámu a jiných specialitách pro masochisty.

Jinak čeština opět dostává hezky na frak: " Oni sice existují speciální obchody, ale ty zase nevědí, kolik by si za to řekli." (když už tak oni obchodi, že?)

0 0
možnosti

M. Charouz

13. 7. 2012 12:00
Je to prosté

Nákup na sádkách, nebo vlastní úlovek. To je jediná 100% jistota. Nic proti mořským rybám, ale ty se jedí ČERSTVÉ u moře a to už tady pár milionů let není. Čerstvý kapr, candát, pstruh, štika, lín atd. jsou vždy lepší volba, než zmrazená mršina z Makra.

0 0
možnosti

T. Hošek

13. 7. 2012 13:14
Re: Je to prosté

mne je makro jinak docela ukradený - ale ryby jsou to, pro tam jezdím :-) a nikoli mražené mršiny, ale pěkně chlazené... a zatím vždy čerstvé...

0 0
možnosti

P. Šraier

13. 7. 2012 10:48
Losos

Tak já mám vcelku dobré zkušenosti s mraženým lososem z Normy, garantovaně uloveným v moři, v krabičce 2 steaky nezávisle zabalené, je potřeba nechat pozvolna rozmrazit nebo v tom obalu ve studené vodě... Jíme aspoň 2x týdně.

0 0
možnosti

P. Hlosta

13. 7. 2012 7:13
Tutovka rada

Nejlíp je ryby nejíst vůbec. To člověk v Česku nejméně riskuje zdraví ;-))

0 0
možnosti

M. Krátký

13. 7. 2012 9:01
Re: Tutovka rada

Já bych spíš doporučoval NEPSAT BLBOSTI

0 0
možnosti