Diskuze
Můj syn už snad bude žít v gastroráji, říká kuchař z Kluků v akci
Děkujeme za pochopení.
F. Kusák
Ono je to těžké,
když kvalitní potraviny na trhu moc nevidíme, resp. musíme za nimy jezdit desítky kilometrů. To, že se říká, že lidé dávají přednost ceně před kvalitou je hloupé klišé, spíše naopak. Nekvalitu jim vnucují obchodníci. Jiná věc jsou lidi, kteří mají hluboko do kapsy, a těch bohužel není málo, ale ty bych nekritizoval.
Kvalita jídel v restauracích závisí na kvalitě perzonálu a ten bohužel obecně za moc nestojí (vyjímkám se omlouvám). Pracovat v kuchyni je těžká práce a vysoce kvalifikovaná, a to i v obyčejné hospodě. Koneckonců jsme to viděli ve známém seriálu s panem Pohlreichem. K tomu není co dodat.
Z. Kulhánková
Na fotce je syrové maso osolené,
přitom se jasně píše "nesolit".
J. Mikšík
Gastromie za KSČ.
Pane Slanino, Československá gastronomie za komunistů patřila na Světových výstavách ke špičce ve světě. Já jsen měl možnost spolupracovat v rámci Interhotelu a panem Bělovským, který se zúčastnil spolu s dalšími kuchaři na těchto výstavách v Bruselu, Montrealu a Tokiu. Současní odborníci nerozlišují mezi kuchařem v hospodě a hotelu a to byl a je obrovský rozdíl!
M. Burian
Re: Gastromie za KSČ.
Na světových výstavách možná, to jsem neměl možnost posoudit, protože jsem nesměl za hranice, ale v rámci republiky to byl všeobecný děs. A na rozdíl od současnosti nebyla možmost volby.