Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Můj syn už snad bude žít v gastroráji, říká kuchař z Kluků v akci

Největší problém české gastronomie je podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny čtyřicet let komunismu a amatérismus. "Bude to u nás ještě alespoň dvacet let trvat, abychom se dostali na nějaký standard západní Evropy," tvrdí kuchař známý z pořadu Kluci v akci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F. Kusák

17. 8. 2012 8:29
Ono je to těžké,

když kvalitní potraviny na trhu moc nevidíme, resp. musíme za nimy jezdit desítky kilometrů. To, že se říká, že lidé dávají přednost ceně před kvalitou je hloupé klišé, spíše naopak. Nekvalitu jim vnucují obchodníci. Jiná věc jsou lidi, kteří mají hluboko do kapsy, a těch bohužel není málo, ale ty bych nekritizoval.

Kvalita jídel v restauracích závisí na kvalitě perzonálu a ten bohužel obecně za moc nestojí (vyjímkám se omlouvám). Pracovat v kuchyni je těžká práce a vysoce kvalifikovaná, a to i v obyčejné hospodě. Koneckonců jsme to viděli ve známém seriálu s panem Pohlreichem. K tomu není co dodat.

0 0
možnosti

Z. Kulhánková

17. 8. 2012 1:17
Na fotce je syrové maso osolené,

přitom se jasně píše "nesolit".

0 0
možnosti

J. Mikšík

16. 8. 2012 16:27
Gastromie za KSČ.

Pane Slanino, Československá gastronomie za komunistů patřila na Světových výstavách ke špičce ve světě. Já jsen měl možnost spolupracovat v rámci Interhotelu a panem Bělovským, který se zúčastnil spolu s dalšími kuchaři na těchto výstavách v Bruselu, Montrealu a Tokiu. Současní odborníci nerozlišují mezi kuchařem v hospodě a hotelu a to byl a je obrovský rozdíl!

0 0
možnosti

M. Burian

16. 8. 2012 18:48
Re: Gastromie za KSČ.

Na světových výstavách možná, to jsem neměl možnost posoudit, protože jsem nesměl za hranice, ale v rámci republiky to byl všeobecný děs. A na rozdíl od současnosti nebyla možmost volby.

0 0
možnosti