Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Sušené maso si můžete udělat i doma. Ideální na cesty

Každý, kdo se potýká s tím, jaké jídlo si s sebou vzít na měsíční výpravu, určitě narazil na sušené maso. Dobrá hmotnost a nutriční hodnoty, ale špatná cena. Možná by to šlo levněji!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Filip

24. 8. 2012 21:42
moje zkušenost

Recept používám zhruba stejný jako v článku, jen krájím na mnohem tenčí plátky. Hovězí dám na chvíli do mrazáku, aby ztuhlo a při krájení "neuhýbalo". Pak jde pohodlně krájet na několikamilimetrové plátky. Suším v elektrické troubě na cca 60°C přes noc. Kilo masa je tak akorát na troubu, víc už by se sušilo obtížně, protože proužky masa by se neměly dotýkat.

0 0
možnosti

K. Prusova

23. 8. 2012 13:26
sušené maso

si někdy doma děláme - plátky krájím výrazně tenčí než 1cm, rychleji to pak schne. Taky nemarinuju, jen posypu hrubou solí a pepřem pár hodin před sušením, sama sůl z masa trochu "vytáhne vodu" maso jakoby rozeschne už před sušením, což celej proces zase zrychluje. Je to vynikající, a i když už jsem taky přesušila, maso se i tak dá jíst, na cestách na vaření - polívek, "rizot", eintopfů...je přesušený lepší. Dá se v podstatě nadrtit a rozsypat, rychleji uvolní chuť a není třeba pak v hotovém jídle žvýkat větší kusy.

Ale jinak - do Mongolska sušené maso nevozte - Mongolsko je země masa, to sušené nevyjímaje. Půlkilové pytle sušeného skopového tam (pod názvem "borc" koupíte levně prakticky všude. Tam budete toužit spíš po zelenině, která je mimo města špatně dostupná a bude se vám po ní stýskat. Nasušte si raději rajčata, papriky, ovoce.....

0 0
možnosti

J. Orlík

18. 8. 2012 10:46
Při tak nízké teplotě je spotřeba elektřina minimální

a hlavně víte, co jíte.

0 0
možnosti