Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Burčák už dorazil do Prahy. Zřejmě zkvašený mošt, říká vinař

Pražany už lákají cedule na první burčák. Objevil se hned u několika prodejců. Podle vinaře, degustátora a ředitele soutěže Vinař roku 2012 Petra Marka je ale ještě brzy: "Možná nepůjde o burčák, ale zkvašený hroznový mošt," říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J. Mikšík

22. 8. 2012 20:42
Urážka legendy.

Jak může někdo nazvat tuhle břečku "Burčákem" Tohle je možné jenom v Praze kdeje každý "odborník " na všechno!

0 0
možnosti
JF

J. Feřtková

23. 8. 2012 15:50
Re: Urážka legendy.

I v Praze se dá koupit kvalitní burčák.

0 0
možnosti
MS

M. Skubák

22. 8. 2012 19:06
Burčák jedině od vinaře

Já si zajedu příští sobotu do Zaječí na tamní vinobraní. Ještě jsem tam nebyl, ale očekávám, že to bude stát za to. Během září si ještě vyberu nějakou akci tady http://burcak.cz/

0 0
možnosti
MT

M. Trhlík

22. 8. 2012 8:03
Burčák už dorazil do Prahy.

Děkuji, že se občas někdo najde, kdo vysvětlí lidem, nejen informace o bučáku, ale i o víně. Nikdy jsem nebyl vinařem, ale velmi mne tento obor zajímá a mám i několik dobrých kamarádů, od kterých čerpám informace. Bohužel stejně jako ve všech jiných oblastech i vinařství znám mimo troufám si říci většiny kvalitních a slušných pěstitelů, nemálo těch, kteří  využívají neznalosti lidí.Tím nechci říci, že se občas nepodaří oklamat i lidi, kteří si myslí, že jsou slušně vybaveni znalostmi o víně. Vždy vzpomínám na svého kamaráda, řezníka, který hlásal, že dobrý řezník udělá svíčkovou i z kolena.Ale stejně, článek je alespoň částečným návodem, aby si lidé všímali i jiných věcí, než je jenom cedule burčák.A každý pravidelný ochutnávač burčáku, mi dá jistě za pravdu,že chutě jsou různé, nejen podle druhů viných hroznů. ale i po zásahu těch co burčák připravují.

0 0
možnosti
JM

J. Mikšík

22. 8. 2012 20:48
Re: Burčák už dorazil do Prahy.

Tak já tě můžu ujistit, že pravý burčák můžeš ochutnat jenom ve vinném sklepě a to ještě u známého vinaře a někdy se čeká celý večer na ten okamžik kdy je kvašení na vrcholu a trvá jenom několik hodin. Jedna pravda o víně "Kdochce rozumět vínu musí se k němu propít"!

0 0
možnosti