Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Svatebčané se musejí obejít bez slivovice a studenti jsou na suchu

Moravskou veselku si bez slivovice představíte těžko. Kvůli vyhlášce ministerstva zdravotnictví se ale svatebčané v restaurací bez tradičního švestkového destilátu musí obejít. Omezení kvůli prohibici se dotklo i vyhlášeného vinobraní ve Znojmě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A. Novák

17. 9. 2012 7:37
moravští svatebčané mají slivovici vlastní.

na tu je zákaz prodeje krátký.

0 0
možnosti

T. Hošek

15. 9. 2012 17:53
....

Přijde mi že se ze zákazu prodeje alkoholu nad 20% dělá celonárodní neštěstí katastrofického rozsahu... :-D Chpu že protestují hostinští ...těm utíkají zisky na jejich ředěném alkoholu .... ale copak 99% národa nevydrží chvilku nechlastat?? :-D a když už teda opravdu nutně potřebuje ... to nestačí pivo a víno?? To nepoberu...

Anebo spíš jen noviny nemají o čem psát... a tohle je vděčné téma.... a tak dělají z národa blbce...

0 0
možnosti

M. Komárek

15. 9. 2012 17:37
Celkem mě překvapilo, jak rychle

a disciplinovaně hospodští reagovali. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží. Ona hospoda ale moc neprodělá. Tvrdý alkohol je sice z hlediska prodeje nejefektivnější, nicméně 3/4 lahví si stejně donese personál, takže pro mnohé majitele je tato prohibice možná i přínosem ...

0 0
možnosti

A. Reček

15. 9. 2012 18:10
Re: Celkem mě překvapilo, jak rychle

Pane Komárku, tolik donášeného alkoholu do práce číšníky je neuvěřitelné množství. To ani v hotelích nejde udělat a v menších podnicích tím více. V této branži jsem pracoval a vím, že by se dala přinést tak jedna flaška k deseti. Stačilo, aby někdo z číšníků omarodil a hned se zjistilo, jaká spotřeba čehokoli byla na jeho šichtách a jaká když tam nebyl.  No a v menších restauracích je to zcela nemožné, protože se dobře ví, jaká denní průměrná spotřeba je u každého druhu kořalky i vína.

0 0
možnosti

R. Hledík

15. 9. 2012 16:35
Opravdu

je heroin mnohem zdravější než je dřevěný líh, dále je skladnější a určitě levnější, postačí 1 dávka a ne řady flašek, obarvené v Lachemě, olepené vietnamskými štítky

0 0
možnosti

P. Skřivan

15. 9. 2012 16:24
Jinak se divím,

že hospodští si nenechají udělat atest na zásoby které mají a na vyhlášku se nevykašlou. Za takové jednání by je neměli šanci postihnout, protože bezdůvodně nemá žádný ministr právo nic zakazovat. Mám-li důkaz, že čepuji nezávadné zboží, není co řešit ... .

0 0
možnosti

P. Boublíková

15. 9. 2012 17:14
Re: Jinak se divím,

To by stálo dost peněz. Zaplatil by sice zákazník, ale konkurence prodávající dál alkohol na černo by byla levnější...

0 0
možnosti

M. Brejcha

15. 9. 2012 16:07
Jó - moraváci bez slivovice ????

To je jako fotbalisté bez míče !!!

0 0
možnosti

M. Komárek

15. 9. 2012 17:00
Re: Jó - moraváci bez slivovice ????

proč? Někteří fotbalisté dokáží bez míče úspěšně odehrát 90 minut a nastoupit další zápas v základní sestavě. A vydrží jim to i několik let. Nedávno jeden takový uraženě zahodil repre dres ...

0 0
možnosti

J. Svoboda

15. 9. 2012 16:03
Domácí slivovice.

Pokud vím, tak pořádný Moravák pije jen vlastnoručně vyrobenou slivovici, tedy ji nemusí nikde kupovat. Kvalitnější slivovici než na Moravě jsem nepil a to jako Číškovi mně určitě nenabídli žádnou kvalitu. To je jejich standardní jednání.

0 0
možnosti

I. Schmalzkopf

15. 9. 2012 20:58
Re: Domácí slivovice.

No vidíte, a košty vyhrávají klidně i pálenice od Prahy.. aspoň můj druhý oblíbený list IHNED o tom párkrát psal :-)))

Fakt je, že můj strýc dělá kvas na Vysočině, pálí u Brna a výsledek také velmi obstojný. Je to spíš o levosti a moravská latina je podobná té rybářské.

0 0
možnosti

I. Schmalzkopf

15. 9. 2012 15:30
To lsyším poprvé, že by se na svatbě dědci netrumfovali.

A nechali si nalejvat hospodskou. To asi bude blbost.

0 0
možnosti